AYTMATOV ANITINI ZİYARET ETTİLER

16 Nisan 2018, Pazartesi

BAŞKAN TUNA VE KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI SOORANBAY CEENBEKOV DÜNYACA ÜNLÜ KIRGIZ YAZAR CENGİZ AYTMATOV’U UNUTMADI…

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. MUSTAFA TUNA, TÜRKİYE’Yİ ZİYARET EDEN KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI SOORANBAY CEENBEKOV İLE BİRLİKTE BATIKENT’TE BULUNAN TÜRK DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİ ARASINDA YER ALAN CENGİZ AYTMATOV’UN ANITINI ZİYARET ETTİ

aytmatov_anit_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov ile birlikte anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Tuna, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov ile Türk Dünyası’nın önemli isimlerinden biri olan Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un Batıkent’te bulunan anıtını ziyaret etti.

AYTMATOV’A SAYGI ZİYARETİ

Başkan Tuna, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında yaptırılan ve caddeye adının da verildiği Cengiz Aytmatov Anıtı hakkında Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov’a bilgi verirken, konuk Cumhurbaşkanı da anıta gül bırakarak saygı duruşunda bulundu.