İKİ USTAYA VEFA KONSERİ

24 Nisan 2018, Salı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ORKESTRASI’NIN, TÜRK MÜZİĞİ'NİN UNUTULMAZ SANATÇILARI BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA ANISINA DÜZENLEDİĞİ “USTALARA VEFA” KONSERİNE, BAŞKENTLİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

7’DEN 70’E KONSERİ İZLEYENLER, YILLARIN ESKİTEMEDİĞİ “GÜLPEMBE”, “TAMİRCİ ÇIRAĞI", “DÖNENCE” GİBİ DİLLERDEN DÜŞMEYEN ŞARKILARI HEP BİR AĞIZDAN SÖYLEDİ

ustalara_vefa_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından düzenlenen “Ustalara Vefa Konseri”nde, Anadolu Rock Müziğinin efsane isimleri Cem Karaca ve Barış Manço anıldı.

Ankara Gelişim Korosu, Ankara Çok Sesli Derneği Korosu, Başkent Oda Orkestrası, Agora Gençlik Senfoni Orkestrası, Mavi Çizgi Sanat Evi ve Gönüllü Çocuk Korosu’nun da eşlik ettiği Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Başkentlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİ VEFA KONSERİNİ İZLEDİ

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 5 bin Başkentli’nin katıldığı konseri; Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yunus Aluç ve Erdoğan Kurtoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Yılmaz, Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı İsmail Yeşilyurt, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı İbrahim Hayri Korkmaz, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Bayram Poyraz, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Neriman Erbahçeci de izledi.

ALKIŞLAR HİÇ SUSMADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Kent Orkestrası Şefi Kemal Günüç başta olmak üzere tüm sanatçı ve müzisyenleri tebrik etti.

Yoğun programı nedeniyle konseri izlemeye gelemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın selamını getirdiğini belirten Balcı, "Bu muhteşem ekibi vatandaşlarımızla buluşturmaktan Büyükşehir olarak büyük bir mutluluk duyuyoruz. Büyük ustalar Barış Manço ve Cem Karaca'yı rahmetle, minnetle bir kez daha anıyoruz” dedi.

BAŞKENTLİLER GEÇMİŞE YOLCULUK YAPTI

Şef Kemal Günüç yönetimdeki Kent Orkestrası’nın profesyonel müzisyenleri eşliğinde, Barış Manço ve Cem Karaca şarkılarını, Turgay Bengü ve Yusuf Uğurer seslendirdi.

"Gülpembe”, “Dönence”, “Kara Sevda", “Tamirci Çırağı” gibi unutulmaz şarkıları hep birlikte söyleyen Başkentliler adeta geçmişe yolculuk yaptı.

Barış Manço’ya müzik yaşamında yıllarca eşlik eden Kurtalan Ekspres’in Bas Gitaristi Ahmet Güvenç’in de misafir sanatçı olarak katıldığı konserin senfonik rock düzenlemeleri, ünlü besteci ve aranjör Utar Artun tarafından gerçekleştirildi.