Teknolojinin hızla küçülttüğü dünyamızda ülkeler arası iletişim, kültürler arası etkileşimi de beraberinde getirdi. Kentleşme sürecinde yaşanan yoğun göç olgusu, sosyal açıdan kent kültürüne uyum sağlamakta zorlanan gençler arasında kültürel çatışma, yabancılaşma ve yozlaşmaya neden oldu. Bu etkileşim ve yozlaşmadan dolayı, son yıllarda, gençler arasında, kökü dışarıda pek çok fikri akımlar yaygınlaştı. Suç işleme oranı arttı, alkol ve uyuşturucu kullanımı yaygınlaştı, gasp ve şiddet amaçlı örgütlenmeler çoğaldı. Gençlerin eğitiminde önemli bir yeri olan okullara takviye olarak, fiziki ve zihni gelişmelerine de yardımcı olacak kültür - sanat ve spor merkezlerine duyulan ihtiyaç, her geçen gün daha da bariz hale geldi.
Büyükşehir Belediyesi olarak bu ihtiyacı göz önünde bulundurup, gençliğin yaşadığı sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacıyla, 15 -24 yaşları arasındaki tüm gençlerin beden ve ruh sağlığını korumak, sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgi alanları doğrultusunda eğitimlerine katkı sağlamak ve beceri kazandırmak. Gençler arasında iletişim ve dayanışmanın güçlendirilmesini sağlamak ve gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri modern Gençlik Merkezleri hizmete açılmıştır.
25 yaş üstü yetişkinlerimiz, Gençlik Merkezi bünyesinde, çeşitli spor ve kültürel etkinliklerden yararlanmaya başlamışlar.