ALİ İLKBAHAR'DAN, TAM BUĞDAY EKMEĞİ UYARISI
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, piyasada tam buğday ekmeği adıyla satılan siyah ekmekle ilgili uyarıda bulunarak, “Piyasada siyah ekmek, tam buğday ekmeği adıyla satılıyor. Böyle bir buğday da yok, böyle bir un da yok” dedi.
10 Temmuz 2015 Cuma 07:43-HALK EKMEK GENEL MÜDÜRÜ İLKBAHAR:
-“PİYASADA SİYAH EKMEK, TAM BUĞDAY EKMEĞİ ADI ALTINDA SATILIYOR. BÖYLE BİR BUĞDAY DA BÖYLE BİR
UN DA YOK”
- “TAM BUĞDAY EKMEĞİ ÇOK ESMER OLMAZ. KENDİNE HAS BİR RENGİ VARDIR. SİYAH EKMEKLER, TAM BUĞDAY EKMEĞİ DEĞİLDİR”
-"YILLAR ÖNCE FAKİRLERİN EKMEĞİ OLARAK BİLİNEN HALK EKMEK, BUGÜN SAĞLIĞINA ÖNEM VERENLERİN EKMEĞİNE DÖNÜŞTÜ"
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, piyasada tam buğday ekmeği adıyla satılan siyah ekmekle ilgili uyarıda bulunarak, “Piyasada siyah ekmek, tam buğday ekmeği adıyla satılıyor. Böyle bir buğday da yok, böyle bir un da yok” dedi.
İlkbahar, Yıllar önce fakirlerin ekmeği olarak bilinen Halk Ekmeğin bugün sağlığına önem verenlerin ekmeğine dönüştüğünü bildirdi.
Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından basın mensuplarına verilen iftar yemeğinde konuşan İlkbahar, tam buğday ekmeği üretimini kendilerinin başlattığını, daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kodekse konulduğunu belirterek şunları söyledi :
“Piyasada tam buğday ekmeği adı altında siyah ekmek satılıyor. Böyle bir buğday da yok, böyle bir un da yok. Şimdi ben buna 'niye çıkarıyorsun' demiyorum. Çıkarın ama tam buğday ekmeği demeyin. O siyahlığı neyle yapıyorsanız, onun ismini verin”
Tam buğday ekmeğinin önemini vurgulayan İlkbahar, “Tam buğday ekmeği gerçekten çok önemli. Türkiye’de demir eksikliği, folik asit düşüklüğü çok fazla. Bu ekmekle doğal olarak bu vitamin ve mineraller yenmiş oluyor” dedi.
- “TAM BUĞDAY EKMEĞİ TASARRUFLU” -
Halk ekmeğin yıllar önce fakirlerin ekmeği olarak bilindiğini, ancak bugün sağlığına önem verenlerin ekmeğine dönüştüğünü vurgulayan Ali İlkbahar, “Tam buğday ekmeği, Türkiye için çok önemli. Eğer Türkiye buna dönebilseydi, yılda 5 milyon ton buğday kasamızda kalacaktı” diye konuştu.
Demir, çinko, folik asit ve bir çok vitamin ve mineralin, buğdayın kabuk bölgesinde bulunduğunu, yıllarca o kabuk bölgesinin atılıp hayvan yemi yapıldığını belirten Ali İlkbahar, tam buğday ekmeğiyle bu vitamin ve mineralli bölgenin de değerlendirildiğini söyledi.
-“TÜKETİCİ YANILTILIYOR”
Genel Müdür İlkbahar, tam buğday ekmeğinin kendi adıyla satılması gerektiğini vurgulayarak, “Tam buğday ekmeğini, tam buğday ekmeği diye satın. Çünkü bu ekmek çok esmer olmaz, buğdayın tamamının una dönüşmesidir. Kendine has bir rengi vardır, siyah olmaz. Onun için o siyah ekmekler tam buğday ekmeği değildir. Tüketici yanıltılıyor” diye konuştu.
Ankara’da Halk Ekmek olarak öncelikle insan sağlığına önem verdiklerini belirten İlkbahar, “İnsan sağlığını ortaya koyuyoruz. Sonra biz bu konuda nasıl faydalı oluruz diye çalışıyoruz. Tedavilerin merkezi değiliz, hastane değiliz, insanların sağlığının devamına nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye uğraşıyoruz” dedi.
-"SATACAĞINIZ VE YİYECEĞİNİZ KADAR EKMEK ALIN"-
Türkiye’de ekmek üretiminde tuzun düşürülmesi uygulamasını önce kendilerinin başlattığına dikkat çeken Ali İlkbahar, “Günde 6 milyon ekmek marketlere gidiyor, satılamayanı iade oluyor. Türkiye’de ilk defa iadesiz satışı biz başlattık. Yani satacağınız kadar ve yiyeceğiniz kadar alacaksınız. Eğer biz bunu başarırsak, 6 milyon ekmek kazanmış olacağız” dedi.
Ali İlkbahar, Halk Ekmek'in, fiyatlar konusunda piyasada emniyet sübabı olduğunu, sağlıklı ve hijyen ürünlere ulaşılması konusunda basına da çok büyük sorumluluk düştüğünü de belirterek , “Sizlere bu büyük sorumluluk için teşekkür ediyorum. Biz de Halk Ekmek olarak tüketicinin bu ürünlere aynı şekilde ulaşabilmesi için çalışıyoruz” dedi.
İftarda daha sonra konuklara glutensiz halk çerez ve fabrikanın diğer ürünlerinin ikramı da yapıldı.