Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENTLİLER, SICAKTA KARPUZ, KİRAZ VE ÜZÜMÜ TERCİH ETTİ

Başkentliler, sıcak yaz günlerinde en çok karpuz, kiraz ve üzüm tüketti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre, haziran ayında meyve kategorisinde 7 bin 625 tonluk satışla kiraz, temmuz ayında ise 6 bin 104 tonluk satışla çekirdekli üzüm birinci oldu.

23 Ağustos 2015 Pazar 12:42
BAŞKENTLİLER, SICAKTA KARPUZ, KİRAZ VE ÜZÜMÜ TERCİH ETTİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPTANCI HAL VERİLERİNE GÖRE HAZİRAN'DA EN ÇOK KARPUZ VE KİRAZ, TEMMUZ'DA DA YİNE EN ÇOK KARPUZ İLE ÜZÜM TÜKETİLDİ

karpuz_uzum_1.jpgBaşkentliler, sıcak yaz günlerinde en çok karpuz, kiraz ve üzüm tüketti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre, haziran ayında meyve kategorisinde 7 bin 625 tonluk satışla kiraz, temmuz ayında ise 6 bin 104 tonluk satışla çekirdekli üzüm birinci oldu.
Haziran ayında en çok tüketilen meyveler sıralamasında kirazın ardından 5 bin 922 tonluk satışla şeftali ikinci, 4 bin 433 tonluk satışla erik üçüncü, 4 bin 125 tonluk satışla kayısı dördüncü, 3 bin 836 tonluk satışla çilek beşinci oldu. Bu meyveleri zerdali, muz, şeftali-nektarin, portakal (sıkmalık) ve çekirdeksiz üzüm izledi.
2014 yılı haziran ayında da en çok kiraz, şeftali ve erik tüketilmişti. Bu sıralama, 2015 yılının haziran ayında da değişmemiş oldu.

-TEMMUZ'DA ÜZÜM, ŞEFTALİ...
Toptancı Hal verilerine göre; bu yıl temmuz ayında çekirdekli üzümün ardından 4 bin 744 tonluk satışla şeftali ikinci, 2 bin 18 tonluk satışla çekirdeksiz üzüm üçüncü oldu. 2 bin 15 tonluk satışla şeftali-nektarin dördüncü, 1992 tonluk satışıyla kiraz beşinci sıraya yerleşti. Aynı ayda bu meyveleri kayısı, vişne, armut, limon ve muz (yerli) izledi.

-KARPUZ, YİNE ŞAMPİYON…
Yaz aylarında en çok tüketilen karpuz, son yıllarda TÜİK tarafından "sebze" kategorisinde değerlendiriliyor. Verilere göre, Başkentli, haziran ve temmuz ayında karpuzdan şaşmadı. Karpuz, haziran ayında 81 bin 480 ton, temmuz ayında ise 50 bin 235 ton tüketilerek birinci sırada yer aldı.
Başkentliler haziran ayında karpuzun ardından ikinci sırada 25 bin 605 tonluk satışla domates, üçüncü sırada 17 bin 336 tonluk satışla sofralık hıyar tüketti. Bu sebzeleri dördüncü sırada 13 bin 867 tonluk satışla patates, beşinci sırada ise 9 bin 960 tonluk satışla patlıcan izledi. Bu yıl Haziran ayında en çok tüketilen diğer sebzeler ise kuru soğan, domates (salçalık) ve biber (sivri) oldu.
Temmuz ayında 18 bin 986 tonluk satışla domates ikinci, 11 bin 930 tonluk satışla patates üçüncü sırada yer aldı.
2015 yılı temmuzunda en çok satılan diğer sebzeler ise patlıcan, kuru soğan, fasulye, domates (salçalık) ve biber (sivri) olarak sıralandı.

BAŞKENTLİLER, SICAKTA KARPUZ, KİRAZ VE ÜZÜMÜ TERCİH ETTİ
BAŞKENTLİLER, SICAKTA KARPUZ, KİRAZ VE ÜZÜMÜ TERCİH ETTİ
BAŞKENTLİLER, SICAKTA KARPUZ, KİRAZ VE ÜZÜMÜ TERCİH ETTİ
BAŞKENTLİLER, SICAKTA KARPUZ, KİRAZ VE ÜZÜMÜ TERCİH ETTİ
BAŞKENTLİLER, SICAKTA KARPUZ, KİRAZ VE ÜZÜMÜ TERCİH ETTİ