Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Meclisi’nin Yeni Üyeleri Belli Oldu…

- 17. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ’NE ÜYE OLABİLMEK İÇİN BAŞVURAN 2 BİN 167 ADAY ARASINDA YAPILAN SEÇİMLER SONUCUNDA BAŞARIYA ULAŞAN 150 ASİL, 150 YEDEK ÜYE BELLİ OLDU - KIYASIYA MÜCADELELERE VE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLAN SEÇİM GÜNÜNDE, ADAYLARIN VAATLERİ DİKKAT ÇEKTİ

25 Kasım 2011 Cuma 09:25
Çocuk Meclisi’nin Yeni Üyeleri Belli Oldu…

1.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 17. Dönem üyeleri belli oldu. Mazbatalarını Aralık ayının ilk haftası almaya hazırlanan yeni dönem üyeler, başkan ve yönetim kurulu üyelerini de 27 Kasım Pazar günü belirleyecek.
Geçen Pazar günü, yepyeni vaatlerle kıyasıya bir rekabetin sergilendiği seçimlerle Çocuk Meclisi’nin 17. Dönem üyeleri belli oldu. Seçim günü sabah erken saatlerde Çocuk Meclisi Binası’na gelmeye başlayan adaylar, meclis koltuklarında görev alabilmek için yoğun bir mücadele sergilediler.16 yılı geride bırakan Çocuk Meclisi’nin yeni üyelerini seçmek amacıyla, toplam 9 merkeze başvuruda bulunan toplam 2 bin 167 aday,  hazırladıkları rengarenk pankartlar, resimli ilanlar, isimlerinin yazılı olduğu kağıtlara ekledikleri çarpıcı sloganlarla, hayallerini büyük vaatlerle dile getirdiler.
Seçilebilmek için tam bir demokrasi ortamında arkadaşlarını ikna etmeye çalışan adaylar, hem seçme hem seçilme deneyimini bir arada yaşadılar.

2.jpg
Aynı zamanda 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’ne denk gelen seçim gününde kendileri için oy isteyen adayların heyecanları da görülmeye değerdi. “Geleceği birlikte kurmak ve yaşamaya değer bir kent oluşturmak için el ele verip birbirimize destek olalım”; “Çocukluğumuzu yaşatacak eğitim sistemi için çalışacağım”; “Hep beraber tek yürek”; “Oylar Bana, Hizmet Sana”; “Beni Seçin Harekete Geçin” gibi ifadeleriyle özgüvenlerini de ortaya koyan çocukların bu heyecanına ailelerin de ortak olduğu gözlendi. Tüm merkezlerde oy kullanma işlemlerinin tamamlandığı saat 17.00’dan itibaren, sandıkların toplanmasına başlandı; oy sayımları ve tasnif işlemlerinin ardından, 17.Dönem Çocuk Meclisi’nde görev alacak 150 asil ve 150 yedek üye belli oldu.
Listelerin, Çocuk Meclisi’nden; Seçimlerin yapıldığı birimlerden web sitesi üzerinden (http://cocukmeclisi.ankara.bel.tr/) ve kısa mesajlarla tüm adaylara duyurulduğunu belirten Çocuk Meclisi yöneticileri, Başkanlık Divanı Seçimlerinin 27 Kasım Pazar günü gerçekleşeceğini, bu seçimlerin de çocuklar için ayrı bir heyecan olacağını ifade ettiler.
Yetkililer, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek tarafından kurulmuş olan bu ilk ve öncü meclisin halen pek çok belediyeye örnek olmaya devam ettiğini belirttiler.