HALK EKMEK, 2015'TE 199 MİLYON ÜRÜN SATTI
Sofraların vazgeçilmezi ekmek başta olmak üzere 36 değişik lezzetteki ürünüyle bir marka haline gelen Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 2015 yılında yaklaşık 199 milyon ürün sattı. Normal ekmekten köy ekmeğine, ruşeymli ekmekten çereze, simitten şampiyon ekmeğe kadar 36 ayrı çeşidin ve ayrı lezzetin üretimini gerçekleştiren Fabrika, 2015 yılında da ürünleriyle büyük beğeni kazandı.
15 Şubat 2016 Pazartesi 14:38-EKMEKTE BİR MARKA HALİNE GELEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK EKMEK FABRİKASI’NIN 36 DEĞİŞİK LEZZETTEKİ ÜRÜNLERİNİN 2015 YILI TOPLAM SATIŞ
RAKAMI 199 MİLYON OLDU
-ANKARALILARIN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ EKMEK ÇEŞİDİ NORMAL EKMEK OLURKEN, İKİNCİ SIRAYI TAM BUĞDAY EKMEĞİ ALDI
Sofraların vazgeçilmezi ekmek başta olmak üzere 36 değişik lezzetteki ürünüyle bir marka haline gelen Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 2015 yılında yaklaşık 199 milyon ürün sattı.
Normal ekmekten köy ekmeğine, ruşeymli ekmekten çereze, simitten şampiyon ekmeğe kadar 36 ayrı çeşidin ve ayrı lezzetin üretimini gerçekleştiren Fabrika, 2015 yılında da ürünleriyle büyük beğeni kazandı.
Sağlıklı, ucuz ve kaliteli ürünleriyle Başkentlilerin lezzet durağı olan Halk Ekmek Fabrikası’nın çeşit çeşit ürün yelpazesinin satış rakamlarında ilk sırada normal ekmek, ikinci sırada da tam buğday ekmeği yer aldı.
Ankara Halk Ekmek Fabrikası satış rakamlarına göre; 2015 yılında Başkentliler; 165 milyon 840 bin adetle en çok normal ekmek tüketirken, ikinci sırada 10 milyonun üzerinde tam buğday ekmeği satın aldı. Üçüncü sırada ise 7 milyon 500 bin adetle kepekli ekmek yer aldı.
Özellikle çocukların tercihi olan Halk Çerez’i de ürünleri arasına ekleyen Fabrika, geçen yıl toplam 1 milyon 523 bin 748 adet çerez sattı.
-TOPLAM SATIŞ: 198 MİLYON 991 BİN 703
Ürettiği ekmek çeşitleri ve kalitesiyle örnek olan ve bir marka haline gelen Ankara Halk Ekmek Fabrikası, 2015 yılı rakamlarıyla da Başkentlilerin tercihi olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Başta normal ekmek olmak üzere, tam buğday, kepekli, taş değirmen, fındıklı, ruşeymli, tuzsuz, halk somun, cabata, taş değirmen, arpalı, çavdar, şampiyon, roll, tıbbi, grisini ekmek çeşitleri ile börek, kete, pide, poğaça, simit, kandil simidi gibi pek çok çeşidin üretimini gerçekleştiren Halk Ekmek Fabrikası’nın geçen yılki toplam satış rakamı 198 milyon 991 bin 703 olarak açıklandı.
-NORMAL EKMEKTEN SONRA TAM BUĞDAY EKMEĞİ...
2015 yılında; 165 milyon 840 bin adetle en çok tüketilen normal ekmeğin ardından ikinci sırayı, sağlıklı tam buğday ekmeği aldı. Tam buğday ekmeğinin geçen yılki 10 milyon 70 bin adetlik satış rakamı, Başkentlilerin sağlık tercihini ortaya koyarken, kalorisi düşük ve hazmı kolay kepekli ekmek de 7 milyon 555 bin adetlik satışıyla Ankaralıların sofralarında yer aldı.
Halk Ekmek Fabrikası’nın, 2015'in son aylarında satışa sunduğu börek çeşitlerinin satış rakamı 60 bin adet olurken, kete satışı da 16 bin 820 adet olarak gerçekleşti.