Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

"YANGIN TÜPLERİ, CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİN SİGORTASI"

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, yangının söndürülebilmesi veya en az zararla atlatılması için ilk müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek, konut, işyeri ve motorlu araçlarda, mutlaka standartlara uygun yangın söndürme cihazı bulundurulması gerektiğini söyledi.

21 Temmuz 2015 Salı 09:59
"YANGIN TÜPLERİ, CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİN SİGORTASI"

-BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANI SİPAHİ: “KONUT, İŞYERİ VE MOTORLU ARAÇLARDA, MUTLAKA YANGIN SÖNDÜRME CİHAZI BULUNDURULMALI”  “YANGININ SÖNDÜRÜLEBİLMESİ VEYA EN AZ ZARARLA ATLATILMASI İÇİN İLK MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ”

itfaiye_yangin_1.jpgBüyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, yangının söndürülebilmesi veya en az zararla atlatılması için ilk müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek, konut, işyeri ve motorlu araçlarda, mutlaka standartlara uygun yangın söndürme cihazı bulundurulması gerektiğini söyledi.
Evlerde, işyerlerinde ve araçlarda bulundurulacak çalışır durumdaki yangın söndürme tüplerinin can ve mal güvenliğinin sigortası olduğuna dikkat çeken Sipahi, konut ve işyerlerinin büyüklüğüne ve niteliğine göre 2-6 kg arası, araçlarda ise 2 kg'lik kimyasal tozlu yangın söndürme tüpü bulundurulmasının şart olduğunu ifade etti.
Cihazın, güvenilir bir firmadan alınmasının önemini vurgulayan Sipahi, kurum ve kuruluşlarca alınacak yangın söndürme tüplerinin kabulünün ise İtfaiye Daire Başkanlığı’nın ilgili birimince gerçekleştirecek testlerin ardından yapılmasının uygun olacağını söyledi.

“BAKIM VE KONTROLLERİ İHMAL ETMEYİN”
Standart nitelikte bir yangın söndürme tüpünün uygun koşullarda muhafaza edildiğinde 2 yıl süreyle işlevselliğini koruyacağını kaydeden Celil Sipahi, kullanım süresi sonunda, cihazdaki kimyasal tozun mutlaka değiştirilmesi gerektiğine işaret etti. Vatandaşlardan, kullanım süreleri dolan yangın söndürme tüplerini, bakım için anlaştıkları firmaya göndermeden önce içindeki tozu boşaltmayı ihmal etmemelerini isteyen Sipahi, kimyevi tozun zamanla özelliğini kaybedeceğini belirtti.
Cihazın hatalı kullanılması veya uygun olmayan koşullarda muhafaza edilmemesi halinde püskürtücü gazın boşalabileceğine de dikkat çeken Sipahi, gazı boşalan yangın söndürme cihazının hiçbir işe yaramayacağını vurguladı.
Tüpün üzerindeki manometre göstergesinden, gazın boşalıp boşalmadığının kontrol edildiğini belirten Sipahi, gazı boşalan cihazların, yeniden püskürtücü gaz doldurulmak üzere uzman firmaya gönderilmesi gerektiğini belirtti.