MÜLTECİ KADIN ve GENÇLERİN DESTEKLENMESİ PROJESİ (UNFPA)

Altındağ Kadınlar Lokalinde Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen proje de Kadınlar ve Gençler İçin Destek Merkezi kurulmuş, 8 personel istihdam edilmiştir. Merkeze gelen kadın ve gençleri güçlendirmek, psikolojik destek almalarını sağlamak amacıyla 3 yıl süreyle başlatılmış olup 2020 Kasım ayı itibariyle faaliyete geçmiştir. Projede Belediyenin insan kaynaklarının kapasitesi de eğitimler ile güçlendirilecektir. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Projeler Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülen projede gezici araç ile kırsal ilçelerde ulaşmayı hedefleyen proje ile şu ana kadar Polatlı, Kazan, Kızılcahamam, Beypazarı, Kalecik, Elmadağ, Çubuk ve Ayaş ilçelerine ziyaret gerçekleştirilmiştir. Gezici araç ile proje süresi boyunca farklı ilçelere saha ziyaretleri ve eğitimleri verilerek kit desteği sağlanmaktadır. Proje kapsamında mülteci kadınların güçlenmesi için programlar uygulanacak, iş ve meslek danışmanları ile mesleki destek sağlanacak, gençlere destek ve uyum çalışmaları gerçekleştirilecektir. Projeden 3000 kadın yararlandırılması hedeflenmektedir.