ANKARA KENT KONSEYİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

29 Aralık 2014 Pazartesi 09:01

ANKARA KENT KONSEYİ  GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

-BAŞKAN SALTOĞLU:

-“AMACIMIZ ANKARA’DAKİ SORUNLARIN EN AZA İNDİRİLMESİ İÇİN YARDIMCI OLMAK”

Kent Konseyi Genel KurulAnkara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

En geniş katılımlı yerel platform olan Kent Konseyi’nin Genel Kurul Toplantısına Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, Kent Konsey temsilcileri, Konsey Genel Kurul üyeleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

-BAŞKAN GÖKÇEK’İN MESAJI BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in gönderdiği mesaj okundu. Başkan Gökçek’in “Kentimizde yaşayan herkesin düşüncesinden yararlanmak adına ortak bir paydada buluşmanın zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu toplantınızın başarılı geçmesini diliyorum” sözlerinin yer aldığı mesajı alkışlarla karşılandı.

-“YETKİ DEVRİ” BENİMSENDİ

Genel Kurul Toplantısı’nda Divan Başkanı ve Divan üyeleri için seçim yapıldı. Divan Başkanlığına Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Divan üyeliklerine de  Ali Yurt, Bekir Cansız ve İdris Tezcan seçildi.

Kent Konseyi Başkanı Saltoğlu da yaptığı konuşmada, “Biz Ankara’yı her şeyi ile bir bütün olarak görüyoruz. Kent Konseyi olarak amacımız Ankara’daki sorunların en aza indirilmesine yardımcı olmak” dedi.

2014 Faaliyet raporu oy birliği ile kabul edilirken, Kent Konseyi Yönetmeliği’nin Üçüncü Bölümün de yer alan “Meclislerde ve çalışma gruplarında oluşturulan görüşler, kent konseyi genel kurulunda görüşülerek kabul edildikten sonra değerlendirilmek üzere ilgili belediye meclisine sunulur” ibaresinin iki dönem için, Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na devredilmesi hakkında oluşturulan “Yetki Devri” önergesi ele alınarak oy çokluğu ile benimsendi.

Toplantı konsey temsilcileri ve kurul üyelerinin dilek, görüş ve temennileri ile son buldu.