Çorbalar |
Et Yemekleri |
Pilavlar - Köfteler |
Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, düğün çorbası ve toyga çorbası en çok bilinen çorbalardır. |
Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavurması, ilişkik, uruş kapama, homaça, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel ve siyer sayılabilir. |
Bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıt pıt pilavı yer alır. |
Dolmalar |
Börekler Çörekler |
Yemekler |
Efelek dolması, mantı, etli yaprak sarma, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma en sevilen dolmalar arasında yer alır. |
Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kaha kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği, yalkı en göze çarpan örneklerdendir. | Yemekler Carcıran, bici aşı, çılbır, çırpma, göçe, göter, kale, keşkek yemeği, köremez, mıhlama, omaç, papara, saz, tatmak tiridi,topaç bilinen yemek türleridir. |
Hamur İşi Yemekler |
Tatlılar Kompostolar |
Ekmekler |
Bazlama,beypazarı kurusu, cızlama, gözleme, nevizme, öllüğün körü, su böreği |
Ayva boranası, baklava, bırtlak, daşlak, ekir, fıslak, höşmerim, kabak tatlısı, karga beyni, kar helvası, kaygana, köyter, omaç, perçem, saraylı, tiltil helvası, tuhafiye, zerdali boranası,zerdali hoşafı yer alır. | Bazlamacın, bezdirme, gizleme, çerpit, ebem ekmeği, kartalaç, kömbe, kete, saçkıran, serit ve yarımca yer alır. |