Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL'DE

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ayaş ve Güdül’de “Seçimlerde verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz” dedi.

20 Ocak 2015 Salı 10:18
BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL'DE

-BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL’DE YAPILAN VE YAPILACAK ÇALIŞMALARI ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ayaş ve Güdül’de “Seçimlerde verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz” dedi.

Başkan Ayaş GüdülAK Parti Ayaş ve Güdül ilçeleri Kadın Kolları 4.Olağan Kongresi’ne katılan Başkan Gökçek, her iki ilçede de yapılan ve yapılacak çalışmaları anlattı.

-AYAŞ’A YAPILAN YATIRIMLAR-

Başkan Gökçek, Ayaş’ta düzenlenen kongrede, ilçeye yapılan yatırımları anlatarak , “Biz Ayaş’a, 9 ay içersinde daha doğrusu 2014 yılında 71 bin 247 ton asfalt döktük. Ayrıca 4 kilometreden fazla yeni yol açtık. 24,5 kilometre malzemeli bakım yaptık. ASKİ 8 kilometre yeni su borusu döşedi. 4 tane su deposu yaptı. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı yaklaşık 3 kilometre tretuvarın bakımını yaptı. Yeni 1.2 kilometre bordür döşedi veya onun bakımını yaptı” diye konuştu.

Ayaş’a meydan düzenlemesi yapıldığını ve meydana saat konulduğunu belirten Başkan Gökçek, Ayaş’ta cami ve okullara çevre düzenlemesi yapıldığını, Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından 2 bin 500 tane çiçek dikilip, 203 bin adet çalı grubu ile etrafın  süslendiğini ve kent mobilyalarının park, bahçe ve okullara dağıtıldığını söyledi.

Ayaş’ta dar gelirli ailelere yapılan yardımları da anlatan Başkan Gökçek,  905 aileye 4 bin 525 koli gıda dağıtıldığını, 553 aileye birer tondan 553 ton kömür verildiğini, 660 öğrencimize kırtasiye malzemesi, kaban ve bot yardımı yapıldığını belirtti.

-"SALÇA FABRİKASI -

Seçimlerden önce salça fabrikasının alımı ile ilgili söz verdiklerini hatırlatan başkan Gökçek şunları söyledi : 

“Akkaya’daki salça fabrikasını biz alacağız bir şirketimize vereceğiz. O şirketimiz burayı çalıştıracak. İnşallah yoluna sokacak 5 sene sonrada burada sizin bir kooperatifinize bunu teslim edeceğiz, ondan sonrada siz bu işi yürütüp parasını da kendiniz kazanacaksınız domatesi değerlendireceğiz demiştik. Sözümüzü yerine getirdik ve aldık şu anda tamirat yapılıyor.  Allah nasip ederse bu yıldan itibaren imalat başlıyor, o sözümüzü de yerine getirdik”

-KİRAZDİBİ GÖLETİ-

Başkan Gökçek, Ayaş’ta 3 dönümlük bir park yapacaklarını ve Kirazdibi göletini turistik bir hale getirmek için çevre düzenlemesi ve piknik alanları yapacaklarını da söyledi.

Ayaş’ta meydanda bulunan iki çarşının yıkılarak daha güzel bir hale getirileceğini anlatan Başkan Gökçek, “Özellikle Ankara’dan Ayaş’ımıza tıpkı Beypazarı’na olduğu gibi turist gelmesini temin edecek düzenleme yapmak istiyoruz. Bir de belediye binasını yapmak istiyoruz” diye konuştu.

-TERMAL TARIM VE TERMAL TESİSLER -

Ayaş’ta termal tarım, seracılık yapılmasını istediklerini söyleyen Başkan Gökçek,  “Yani sadece yazın domates değil kışın da domates yetiştirip dolayısıyla daha fazla kazanç elde edilsin diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Gökçek, Ayaş’ta termal tesislerinde modern hale getirilmesi gerektiğini belirterek, “Ayaş için termal tesis ve seracılık çok önemli teşvik edeceğiz” dedi.

Ayaş’ta meyve fidanı dağıtacaklarını, tohum konusunda yardımcı olacaklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Artık Ayaş’tan şehre göçmek yok, şehirden tekrar Ayaş ters göç gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Gökçek, kongreden sonra Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan ile birlikte Kirazdibi Göleti’ne giderek incelemelerde bulundu.

-GÜDÜL’E YAPILAN YATIRIMLAR –

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ayaş’ta düzenlenen kadın kolları kongresinin ardından Güdül’de düzenlenen kongreye katıldı.

Burada da Güdül ilçesine yapılan çalışmaları anlatan Başkan Gökçek, “Sadece Güdülümüze 9 ay içerisinde 51 bin ton  asfalt döktük. Ayrıca 15,5 kilometre köylerimizde malzemeli bakım yaptık. Buraya bol miktarda ağaç diktik. Sosyal yardımlara çok önem verdik. 519 aileye 2595 koli gıda maddesi gönderdik. Ayrıca 728 aileye kömür gönderdik. Yaklaşık 500 öğrencilerimize de kaban, bot kırtasiye yardımı yaptık” diye konuştu.

Altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Gökçek, “Altyapı çalışmaları devam ediyor belli bölgelerde. Bir meydan düzenlemesi yapacağız daha güzel hale getireceğiz.Park yapacağız. Verdiğimiz sözleri birer birer yerinde tutmak istiyoruz. Bu manada da çok ciddi olarak çalışıyoruz. Özellikle köylerimizde köy yolları noktasında çok ciddi çalışmalarımız oldu. Bir sözümüz vardı oyu çok aldığımız yerlerden başlayacağız. Öyle oldu” dedi.

-"TERMAL TARIMI GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”-

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir takım uygulamalara başladıklarını belirten Başkan Gökçek, daha sonra şunları söyledi:

"Özellikle hangi beldemizde hangi ihtiyaç varsa onu sağlamaya çalışacağız. Bazı beldelerimize hayvan yardımı özellikle keçi ve koyun yardımı yapacağız. Termal sudan en iyi şekilde yararlanabilmek bu sayede termal tesislerin çoğalmasını sağlamak için çalışıyoruz.  Güdül bu iş için en elverişli olan ilçelerimizin başında geliyor. Bu tesislerin adedi çoğaldıkça işsizlik o nispette ortadan kalkacak. Ters göç dediğimiz yeniden şehirden Güdüle göç başlayacak. Bu da ekonominin düzelmesine vesile olacak. Bu konuda çok ciddi olarak gayret içersindeyiz.Termal tarım yani seracılığı da geliştirmek istiyoruz. Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bunu teşvik edeceğiz.”.

Güdül'de bol miktarda Kiraz dikilmesini de öneren Başkan Gökçek, “Kiraz dikin bol miktarda. Burası kiraz için son derece uygun. Bunun için burada bol bol fidan dağıtmak istiyoruz. Buradaki Köylüleri, meyve yetiştiricisi haline getirmek istiyoruz.  Bunu elbirliği ile yapmamız lazım biz teşvik edeceğiz siz yapacaksınız. Bazı ilçelerimize arıcılığı getiriyoruz onu da teşvik ediyoruz. Bazı yerlerde özellikle yeni tohumları size getirmek istiyoruz. Bütün bunların hepsiAnkara Büyükşehir Belediyesinin sizi teşvik edeceği uygulamalar olacak” diye konuştu.

BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL'DE
BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL'DE
BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL'DE
BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL'DE
BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL'DE
BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL'DE
BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL'DE
BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL'DE
BAŞKAN GÖKÇEK, AYAŞ VE GÜDÜL'DE