Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT PARKLARINDA KIŞ PİKNİĞİ...

Kış Güneşinin Yüzünü Göstermesiyle Büyükşehir’in Parklarına Hafta Sonlarında Başkentli Vatandaşlar Büyük İlgi Gösteriyor...

02 Şubat 2013 Cumartesi 00:00
BAŞKENT PARKLARINDA KIŞ PİKNİĞİ...

Kış güneşinin yüzünü göstermesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin parkları hafta sonları Başkentli vatandaşlar ilgi gösteriyor.  

Serin ve yağışlı havaların ardından biraz kış güneşi gören vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin dev rekreasyon alanlarına koşarak piknik yapıp, nefes alıyorlar, çayını yudumluyor ve eğleniyorlar.  

kis_piknigi_6.JPG-“ANKARA’NIN DENİZİNİ BEĞENDİN Mİ?”…
Hafta sonunu Gölbaşı’ndaki Mogan Park’ta değerlendiren vatandaşlardan Nesrin Cula, Başkent Ankara’ya İzmir’den gelen akrabalarını misafir ettiğini belirterek, “Onları kahvaltı için Mogan Park’a getirdim. Harika bir gün geçirdik” dedi.  
İzmir’den gelen Bekir Cula’nın eşine “Ankara’nın denizini beğendin mi?” diye espri yapması üzerine eşi de Park’ın çok güzel bir deniz ve kumsal ortamı yaşattığını, Ankara’nın böyle güzel bir yeri olduğunu daha önce bilmediğini söyledi.


BaşkentAnkara’da, havaların bir nebze de olsa ısınmasını fırsat bilen vatandaşlar, hafta sonu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yemyeşil rekreasyon alanlarını tercih ettiler.  
kis_piknigi_2.JPG

Piknik yapan, top oynayan, yürüyüş yapan bazı vatandaşların yanı sıra bazı aileler de çocuklarıyla birlikte geldikleri parkta güzel vakit geçirdiler. Mogan Park’a Gazi Üniversitesi’nden stres atmak amacıyla geldiklerini belirten gençler, “Sınav dönemimiz bitti. Sınav sonrası bir moral pikniği düşündük. Bu nedenle Mogan’dayız” dediler.





kis_piknigi_8.JPGKış aylarının ayrı güzelliğini; Mogan, Göksu, Harikalar Diyarı, Dikmen Vadisi, 50. Yıl, Altınpark ve Mavi Göl gibi dev rekreasyon alanları ile Seğmenler, Kurtuluş Parkı, Gökçek Parkı gibi büyük kentsel parklarda yaşayan Başkentli vatandaşlar; önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının biraz daha ısınacağının açıklanmasıyla mutlu görüntülerini sürdürecek görünüyor.