Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’te Kar Yağışına Karşı Önlemler…

-Büyükşehir Belediyesi Kar Yağışına Karşı Her Türlü Önlemi Aldı -Büyükşehir Belediye Yetkilileri : “Başkentte Kar Yağışı Nedeniyle Ana Arter ve Caddelerde Kapalı Yolumuz Yok”

07 Mart 2011 Pazartesi 11:09
Başkent’te Kar Yağışına Karşı Önlemler…

Başkentte, başlayan ve meteoroloji yetkililerine göre 3 gün sürecek kar yağışına karşı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü önlemi aldığı bildirildi.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Meteorolojinin hava sıcaklığının düşeceğini ve kar yağışının başlayacağını rapor etmesinin hemen ardından özellikle Başkentin yüksek kesimlerinde önlemler alındığı bildirildi. Dün geceden bu yana kavşak noktalarında tuzlama araçlarının nöbet beklediğini belirten yetkililer, kar yağışının başlamasıyla birlikte yolların kapanmaması için yüksek kesimlerde tuzlama çalışması yaptıklarını belirttiler.

1.JPG
Kar yağışının devam edeceğini, kar yağışı ve buzlanma ihtimaline karşı her türlü önlemi aldıklarını belirten yetkililer, 52 adet kar küreme ve tuz atan araç (unimog), 19 adet önü bıçaklı ve tuz atan kamyon, 27 adet greyder, 35 adet kepçe, 21 adet loder, 19 adet dozer ve bin 103 personel ile 24 saat süreyle 3 vardiya halinde çalışacaklarını bildirdiler.
Büyükşehir Belediyesi olarak 130 tonluk 1 adet tuz silosu ve 1 adet tuz solisyonu hazırlama tesisine sahip olduklarını belirten Büyükşehir belediyesi yetkilileri, yolların tuzlanmasında alüminyum silikat katkılı fırınlanmış tuz kullandıklarını kaydettiler.
Şu anda stokta 7 bin ton tuz bulunduğunu kaydeden yetkililer, ihalesi yapılmış 15 bin ton tuzunda hazır bekletildiğini belirttiler.
Vatandaşların da meteorolojik şartlara karşı duyarlı olması gerektiğini vurgulayan yetkililer, kış şartlarına uygun araç ve lastikle yola çıkılması gerektiğini hatırlattılar.