Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BELMEK'İN İSİMSİZ RESSAMLARI

Kadınlara el becerilerini geliştirme, yeteneklerini ortaya çıkarma ve yeni meslek edinme gibi birçok imkan sağlayan Büyükşehir Belediyesi BELMEK’lerde, resim sanatına gönül veren her yaş ve meslekten kadın, usta öğreticilerden resim sanatının tüm inceliklerini öğreniyor.

11 Mart 2015 Çarşamba 11:23
BELMEK'İN İSİMSİZ RESSAMLARI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE HİZMET VEREN BELMEK’LERDE, RESİM SANATINA GÖNÜL VEREN HER YAŞ VE MESLEKTEN KADIN, USTA ÖĞRETİCİLERDEN RESİM SANATININ TÜM İNCELİKLERİNİ ÖĞRENİYOR

belmek_resim_kursu-10.jpgKadınlara el becerilerini geliştirme, yeteneklerini ortaya çıkarma ve yeni meslek edinme gibi birçok imkan sağlayan Büyükşehir Belediyesi BELMEK’lerde, resim sanatına gönül veren her yaş ve meslekten kadın, usta öğreticilerden resim sanatının tüm inceliklerini öğreniyor.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren BELMEK merkezlerinden Kızılay Sağlık Sokak’taki resim kursunda adeta her biri isimsiz ressam olan kursiyerler ve öğretmenlerle görüştük.
İlk günkü heyecanlarından bir şey kaybetmedikleri gözlenen kursiyerler, kimi içinde kalan yeteneği keşfetmek, kimi sosyalleşmek, kimi de zaman geçirmek için birbirinden farklı öykülerle başladıkları resim kursunun, zaman içerisinde nasıl vazgeçilmez bir tutkuya dönüştüğünü anlattılar.
Amatör ruhları, profesyonel eğitmenlerle buluşturan BELMEK kurslarının kendileri için gerçek bir zenginlik olduğunu kaydeden kursiyerlerin, atölye çalışmalarının yanı sıra duygu ve düşüncelerine biz de tercüman olduk.

-BAŞKENTLİ KADINLARIN RESİM SANATI TUTKUSU
“Resim kurslarına 7 yıldır ara vermeden devam eden de var, 88 yaşında yaşam kaynağı olarak resim sanatını keşfeden de, Başkent’in en uzak ilçelerinden kilometrelerce yolu kat ederek gelenler de var” diyor resim öğretmenleri; Gülçin Akcan, Pınar Silav ve Seher Demirci…
Büyük talep gören resim kurslarında haftanın 6 günü 12 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor. Kurslarda, desen, karakalem, yağlı boya, suluboya, pastel, kolaj gibi birbirinden farklı resim teknikleri öğrettiklerini anlatan resim öğretmeni Gülçin Akcan, resim sanatının yetenek isteyen bir sanat dalı olmasının yanı sıra istek, azim, çok çalışma ve doğru tekniklerle herkesin resim yaparak çok güzel eserler ortaya çıkabileceğini söylüyor.
Kursiyerlerinin hayal dünyalarını sınırlamadan farklı tekniklerde çalışmalar yaptıklarını ifade eden resim öğretmeni Seher Demirci, kursların birçok kadına yaşama sevinci aşılayan, hayata tutunmayı sağlayan bir amaç olduğunu, resim derslerini 4 yıldır hiç aksatmadan alan 88 yaşındaki kursiyerin de buna çok güzel bir örnek olduğunu belirtiyor.
“KURSİYERLER HEVESLİ VE YETENEKLİ”
Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun olduktan sonra 8 yıldır BELMEK’te öğretmenlik yaptığını ifade eden genç öğretmen Pınar Sılav ise kendinden ders alan öğrencilerini çok hevesli ve yetenekli olarak tanımlıyor.
Kursiyerlerinin içinde ev kadınlarının yanı sıra birçoğunun oldukça zorlu iş hayatını başarı ile tamamlayan kadınlardan oluştuğunu belirten Sılav, başka bir meslek seçtikleri veya fırsat bulup ilgilenemedikleri için resim yapamayan kadınlar için kursların büyük önem taşıdığını ifade ediyor.

-“SOĞUK AMELİYATHANEDEN SICACIK RESİM KURSUNA”
Profesyonel iş yaşamında ameliyathanede hemşire olarak çalıştığını, emekli olduktan sonra ise BELMEK’lere gelmeye başladığını belirten Muazzez Kaman, “6 yıldır BELMEK resim kurslarına geliyorum. Yıllarca ameliyat hemşiresi olarak çalıştım. Hep ağlayan ve acı çeken insanlar gördüm. Burada ise yüz güldüren ve yüzü gülen insanlarla bir aradayım. Yeni bir sürü şey öğrendim burası benim ruhumu değiştirdi” dedi.

-GEÇ KEŞFETTİĞİ YETENEĞİ GELİR KAYNAĞI OLDU
Hayat arkadaşı eşini kaybetmesi ve aktif çalışma hayatının ardından emekli olmasının kendini çok sarstığını kaydeden Zuhal Doğançay ise, “Çok başarılı bulduğum kurslar sayesinde hayata yeniden tutundum. 7 yıldır resim kursları alıyorum. 2 tane resim sergisi açtım. Burası benim hayatımda çok önemli bir yer oldu” diyor.
2 çocuk büyütüp ardından kendi özel işinden emekli olduktan sonra içindeki resim sevgisini 6 yıldır kurslara gelerek gideren Hatice Gündoğan da, “Resime karşı yeteneğimin olduğunu okul yıllarında resim hocalarım hep söylerdi. Ama hiç ilgilenememiştim. 6 yıldır buraya geliyorum. Çizdiğim resimler içinde hediye ettiklerim de oluyor, satarak para kazandıklarım da” diye konuştu.

BELMEK'İN İSİMSİZ RESSAMLARI
BELMEK'İN İSİMSİZ RESSAMLARI
BELMEK'İN İSİMSİZ RESSAMLARI
BELMEK'İN İSİMSİZ RESSAMLARI
BELMEK'İN İSİMSİZ RESSAMLARI
BELMEK'İN İSİMSİZ RESSAMLARI