Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Sokak hayvanlarının sağlık durumlarının korunması yönünde çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, halkın bu konuda bilinçlendirilmesi amacıyla toplantılar da düzenleyecek.

10 Aralık 2014 Çarşamba 10:33
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ İLE SOKAK HAYVANLARININ SAĞLIK DURUMLARININ KORUNMASI YÖNÜNDÜ ÇALIŞMALAR YÜRÜTEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HALKIN BU KONUDA BİLİNÇLENDİRİLMESİ AMACIYLATOPLANTILAR DÜZENLEYECEK

-ETİMESGUT İLÇESİ ELVAN MAHALLESİ’NDE YAPILACAK TOPTANCI HAL İNŞAATI, 49 YILI AŞMAMAK KOŞULUYLA YAP, İŞLET, DEVRET YÖNTEMİYLE İHALE EDİLECEK

Sokak hayvanlarının sağlık durumlarının korunması yönünde çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, halkın bu konuda bilinçlendirilmesi amacıyla toplantılar da düzenleyecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara sokaklarında yaşayan sahipsiz hayvanların korunması yönündeki Başkanlık Yazısı’nı oybirliği ile kabul etti.

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez Başkanlığı’nda yapılan toplantıda hayvan severleri sevindirecek kararlara imza atıldı.

Sokak hayvanlarının korunmasını içeren Başkanlık Yazısı’nda; sokak hayvanlarının vatandaşlara zarar vermeden sağlıklı ve kontrollü bir şekilde Avrupa Birliği normlarına uygun yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtilerek, “Başkent’te yaşayan sahipsiz hayvanlarla ilgili sorunların etkin bir şekilde giderilebilmesi için, sokak hayvanları konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla paneller düzenlemek, basın duyuruları yapmak ve kamu spotları ile halkı bilgilendirmek üzere, üniversiteler ile işbirliği yapılarak ‘Ankara Sokak Hayvanları Komisyonu’ kurulması konusunda da Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na yetki verilmesi. Ayrıca mevcut yasalar çerçevesinde sokak hayvanlarının yaşam alanlarından alınarak kısırlaştırılması ve bakımlarının ardından yeniden yaşam alanlarına dönmelerinin sağlanması hususunda gerçekleştirilen çalışmalarda veteriner hekim ve görevli personel sayısının arttırılmasına ihtiyaç duyulduğu…. ” kaydedildi.

Başkanlık Yazısı’nda Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında yapılan bir protokol uyarınca, sokak hayvanlarının yaralanma ve acil durumlarda  görev yapan ambulanslar ile olay mahallinden alınarak tedavilerinin hem fakülte hem de Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlık merkezlerinde gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Başkanlık Yazısı’nın okunmasının ardından Sağlık İşleri Dairesi Başkan Vekili Şafak Uğur’u, Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları ile ilgili faaliyetlerini anlattı.  Ankara sokaklarında 80 ile 100 bin arasında sokak hayvanı yaşadığını tahmin ettiklerini ifade eden Uğur, Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarından örnekler verdi.

Daha sonra Başkanlık Yazısı oy birliği ile kabul edildi.

-TOPTANCI HAL İNŞAATINA YAP İŞLET DEVRET MODELİ-

Mecliste ayrıca, Etimesgut ilçesi Elvan Mahallesi’nde yapılacak olan toptancı hal inşaatının, 49 yılı aşmamak koşuluyla yap, işlet, devret yöntemiyle ihale edilmesi kabul edildi.

Çamlıdere Semerkandi Türbesi önünde yer alan alanda bulunan 12 adet işyeri, 1 adet sergi salonu ve kafenin 10 yıllığına kiraya verilmesi de kabul edilen bir başka madde oldu.