Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir, Üniversite Öğrencilerini Karşılıyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e öğrenim görmek için şehir dışından gelen öğrencileri sıcak bir gülümseme, ikramlar, ulaşım ve rehberlik hizmetleriyle karşılıyor.

04 Eylül 2012 Salı 03:32
Büyükşehir, Üniversite Öğrencilerini Karşılıyor…

 -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÖĞRENİM GÖRMEK İÇİN ŞEHİRDIŞINDAN BAŞKENT ANKARA’YA GELEN ÖĞRENCİLERİ AŞTİ’DE KARŞILIYOR, İKRAMLARDA BULUNUP, ÜCRETSİZ ULAŞIM VE REHBERLİK HİZMETİ VERİYOR

-BAŞKENT’TE ÖĞRENCİ OLMANIN AYRICALIĞINA KAVUŞAN ÖĞRENCİLERİN “ŞEHİR DIŞINDA İLK GÜN” KORKULARINDAN ARINDIRILMASI VE EVLERİNDEKİ SICAK KARŞILAMA İÇİN AŞTİ’DE “ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MASASI” KURULDU


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e öğrenim görmek için şehir dışından gelen öğrencileri sıcak bir gülümseme, universite_ogrenciler_400_2.jpgikramlar, ulaşım ve rehberlik hizmetleriyle karşılıyor. 

AŞTİ’de bulunan Büyükşehir Belediyesi Turizm Ofisi Öğrenci Bilgilendirme Masası Başkent’e öğrenim görmeye gelen tüm öğrencileri, “şehir dışında ilk gün” korkusundan uzaklaştırmak ve evlerindeki sıcak karşılamayı sağlamak amacıyla hizmet veriyor. Masada, Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere sunduğu ücretsiz hizmetlere ilişkin de bilgiler veriliyor.
Öğrenci Bilgilendirme Masası Sorumlusu Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü görevlisi Şeyda Saltoğlu, günde ortalama 500 öğrencinin, bilgi için başvuruda bulunduğunu belirterek, “Şehir dışından Başkent Ankara’ya öğrenim görmek için gelen öğrencilerimizi karşılıyor, çorba, şampiyon ekmek ve çay ikramlarında bulunuyoruz” dedi.
Öğrencilerin şehri iyi tanımadıkları için özellikle sabah saatlerinde Başkent’e geldiklerini ve en çok da üniversitelerine nasıl ulaşacaklarını sorduklarını kaydeden Saltoğlu, “Tüm bu bilgileri vermemizin ardından, kendilerini ücretsiz olarak üniversitelerine ulaştırıyoruz. Ayrıca masamızda öğrencilere ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti, sabahları ücretsiz çorba dağıtımı, gençlik merkezleri, BELMEK ve BELTEK kursları gibi pek çok hizmetimiz hakkında bilgi de veriyoruz” diye konuştu.
Değişik bölgelerde 17 ayrı üniversite bulunan Ankara’da okuma ayrıcalığına kavuşan öğrencileri AŞTİ girişinde, “Sevgili Gençler Üniversiteler Şehri Ankara’mıza hoş geldiniz. Sizlere Başarılar Dilerim – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek” yazılı dev afişle karşılayan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca öğrencilere Ankara’nın tanıtım kitapçığı ve haritasını da hediye ederek, öğrencileri Ankaralı yapmak için gayret sarf ediyor.