BÜYÜKŞEHİR'DEN "ATATÜRK VE ANKARA" SERGİSİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yılı nedeniyle düzenlenen “Atatürk ve Ankara” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

29 Aralık 2014 Pazartesi 09:01
BÜYÜKŞEHİR'DEN "ATATÜRK VE ANKARA" SERGİSİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 95. YILI NEDENİYLE DÜZENLENEN SERGİ, KIZILAY METRO SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

Atatürk Ankara SergiBüyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yılı nedeniyle düzenlenen “Atatürk ve Ankara” adlıfotoğraf sergisi açıldı.

Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan sergide, Dericizade Faruk Küçük’ün arşivinden derlenen 110 adet fotoğraf yer alıyor.

Sergi salonunda ayrıca 8 adet LCD ekranından “Türkiye Cumhuriyetinin Kalbi Ankara” isimli 2 saatlik belgesel bir film ziyaretçilere sunuluyor.

Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği sergide koleksiyon sahibi Faruk Küçük, ziyaretçilere fotoğraflarla ilgili açıklamalarda bulundu ve sorularını cevaplandırdı.

Atatürk ve Ankara” adlı fotoğraf sergisinin açılışına Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yanı sıra eski Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Güven Dinçer,  Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylan ve gaziler, Osmanlı Ocakları İlçe Başkanı Kadir Acar ile vatandaşlar katıldı.

Sergi,  27 Ocak 2015 tarihine kadar başkentlilerin ziyaretine açık olacak.