14 Mart 2015 Cumartesi 11:12
ÇOCUK MECLİSİ'NDE ÇOCUK HAKLARI ELE ALINDI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ, “1995’TEN 2015’E ÇOCUK HAKLARI” KONULU SEMİNER DÜZENLEDİ
-ÇOCUK HAKLARIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ KONULARIN KONUŞULDUĞU SEMİNERDE MİNİKLER ÇOCUK HAKLARINI ANLATAN RESİMLER HAZIRLADI

cocuk_2.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin hazırladığı “1995’ten 2015’e Çocuk Hakları” konulu seminer, büyük ilgi gördü. 20 yıllık çalışmaların ele alındığı toplantıda, çocuk hakları ile ilgili önemli konular görüşüldü.
Çocuk Meclisi Binası’nda gerçekleşen seminere katılan Çocuk Meclis üyeleri, gruplar halinde “Çocuk Haklarını Yeniden Yazıyoruz” ve “Çocuklar Haklarını Resmediyor” isimli çalışmalar yaptı.
Seminerde konuşan Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, “Hepimizin, çocukların ve büyüklerin, Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi’ni en az bir kez okuması gerektiğine inanıyorum. Bilinmeyen, anlaşılmayan bir konunun uygulanmasının da mümkün olamayacağını düşünüyorum” dedi.

-“ÇOCUK PROJELERİNDE ÖNEMLİ BİR YERDEYİZ”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker’in de katıldığı toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklarla ilgili geliştirdiği öncü projeler anlatıldı.
Projelerle dünyada da önemli bir konum elde edildiğini belirten Şeker, şunları söyledi:
“Çocukların sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunan, boş zamanlarını güzel ve verimli bir biçimde değerlendirmelerini sağlayan etkinlikler gerçekleştiriyor, tüm hizmetleri ücretsiz olarak sunuyoruz. Binlerce çocuğa kucak açan Çocuk Kulüpleri, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi, bakıma muhtaç çocuklara yönelik koruma evlerimiz var. Eğitime destek amacıyla imkanı olmayan vatandaşlara yardımlar ulaştırıyoruz. Kararlara katılım konusunda 20 yıldır Ankara Çocukların sesi olan Çocuk Meclisimiz var.”
Seminer süresince meclis üyesi minikler, çocuk hakları ve çocukların kararlara katılımı konularında, gözlemleri ve kendi bakış açıları çerçevesinde tartıştılar. Eleştiri ve çözüm önerilerini sunuma dönüştüren çocuklar, hararetli ve heyecanlı bir çalışma yürüttü. Miniklerin, çocuk hakları ile ilgili resimlerle oluşturdukları mini sergi ise büyük ilgi gördü.