Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kavşaklara Son Teknoloji Sinyal Sistemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Başkent’te Sinyalizasyon Sistemi Bulunmayan Toplam 90 Kavşağa Trafik Sinyal Sistemleri Yerleştiriliyor

22 Kasım 2009 Pazar 01:07
Kavşaklara Son Teknoloji Sinyal Sistemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Başkent’te sinyalizasyon sistemi bulunmayan toplam 90 kavşağa, son teknoloji trafik sinyal sistemleri yerleştiriliyor.
Başkent’te şu anda yaklaşık 550 adet kavşakta sinyalize  bulunduğunu, bunlara ilave olarak trafik durumuna göre 90 adet kavşağa daha, yeni sinyal sistemi yapımı için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanı Mümtaz Durlanık, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Yeni yapılan sinyal sistemlerinin merkezi kontrol sistemine bağlanarak, herhangi bir arıza durumunun anında tespit erilceğini ve müdahalenin gecikmeksizin gerçekleşebileceğini anlatan Durlanık, “Başlangıçta sadece yeni yaptığımız sinyal sistemlerini bağladık. Şu anda ise belirlediğimiz bir program çerçevesinde kademe kademe 550 kavşağımıza da bu sistemi kuruyoruz. Böylece daha önce gezici ekiplerimiz veya vatandaşlarımızın ihbarları sonucu arızalı olduğunu tespit edebildiğimiz kavşaklarımıza, şimdi bu durumlara gerek kalmadan arızayı ve yerini tespit ederek, direkt müdahale edebileceğiz” dedi.

-ÖZEL ALGILAMALI KAMERALAR

Trafik akışının rahat olduğu 35 kavşağa özel algılamalı kameraların bulunduğu sinyal sistemleri yerleştireceklerini kaydeden Ulaşım Daire Başkanı Durlanık, “Bu ışıklar pik saatlerde normal olarak çalışacak. Ancak, trafik akışının rahat olduğu saatlerde ise araçları önceden algılayan kameralar, aracın geldiği yöne yeşil, diğer tarafa ise kırmızının yanmasını otomatik olarak sağlayacak. Böylece kavşaklarda gereksiz beklemeler ve zaman kayıpları da önlenecek. Sürücülerimiz zaman kaybetmeyecek, kırmızı ışıkta geçmelerin dolayısıyla olası trafik kazalarının da önüne geçilecektir” diye konuştu.

-ENGELLİLER İÇİN UYARI CİHAZI

Özel algılamalı kameraların trafiğin az ve akışın hızlı olduğu kavşaklarda yaygınlaştırılacağının ve ihtiyaç duyulan her noktada uygulanmasının planlandığının altını çizen Mümtaz Durlanık, “Ayrıca, yeni yapılan sinyalize kavşaklarımızdan yaya yoğunluğu yaşananlarına da geri sayım cihazı yerleştiriliyor. Bu çalışmayı da hızlı bir şekilde tüm kavşaklara uygulamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yine önemli bir uygulamamız olan engelli vatandaşlarımız için yayalara yeşil ve kırmızı ışığın yandığını bildiren sesli uyarı cihazları da bu kavşaklara yapılıyor” dedi.

-TÜM YOLLARA TRAFİK ÇİZGİLERİ

“Ankara’da çizgisiz yol kalmayacak” diyerek, Başkent’te yapılacak şeritleme çalışmalarını anlatan Durlanık, “Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan mücavir alan sınırları içerisindeki mahalle yollarına kadar her yerde yol çizgi çalışması yapılıyor” diye konuştu.
Ankara’nın mücavir alan sınırları da dahil olmak üzere bütün yolların ölçümlerini yaptıklarını ifade eden Mümtaz Durlanık, geçtiğimiz sene 280 bin metrekare çizgi çalışması yapıldığını ve hava koşullarının el verdiği ölçüde 150 bin metrekarelik yol çizgi çalışmasının planlandığını anlattı.