Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Mezarlıklarda Görev Yapan İmamlara Özel Eğitim…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Vatandaşlarla Daha İyi İletişim Kurarak, Görevlerini En İyi Şekilde Gerçekleştirebilmeleri İçin İmamlara Özel Eğitim Programları Düzenledi

22 Kasım 2009 Pazar 01:10
Mezarlıklarda Görev Yapan İmamlara Özel Eğitim…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarla daha iyi iletişim kurarak, görevlerini en iyi şekilde gerçekleştirebilmeleri için mezarlıklarda görev yapan imamlara özel eğitim programları düzenledi.  
Başkent’te Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı mezarlıklarda çalışan kadrolu 17 imam, Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi’nde toplam 200 saat sürecek kurslara katılıyor. 
Eğitim programı çerçevesinde Mezarlıklar Şube Müdürlüğü imamlarına, Türkçeyi hatasız konuşabilmeleri için teorik ve uygulamalı dersler veriliyor.
Hafta içerisinde her gün diksiyon öğretmeni Yeşim Sagut’un verdiği 3 saatlik ders programına katılan imamlar, diyafram egzersizleri ile konuşurken nefeslerini en verimli şekilde kontrol edebilmeyi, vurgulama, tonlama egzersizleri ile Türkçeyi en etkin ve doğru şekilde kullanmayı öğreniyorlar.
Teorik ve uygulamalı olarak devam eden eğitimde sağlanan gelişme, her bir kursiyerin serbest bir konuda veya mesleki alanda gerçekleştirdikleri sunumlarla ortaya konuluyor.

“TÜRKÇEMİZİ DOĞRU VE GÜZEL KULLANMAK
TOPLUMSAL GÖREV”

Diksiyon kurslarının geçmişte haber spikerleri, tiyatro sanatçıları gibi çok özel meslek gruplarının ihtiyacı olarak görüldüğünü hatırlatan Mezarlıklar Şube Müdürü Kamuran Döğer, “Türkçemizi doğru ve güzel kullanmak hem kişisel, hem toplumsal bir görev ve ihtiyaç” dedi. 
Günümüzde hizmet sektöründeki gelişme ile iletişimin çok önemli bir noktaya ulaştığına dikkat çeken Kamuran Döğer, kurs sürecini ve amaçlarını şu sözlerle ifade etti:
“İmamlarımız mezarlıklarda defin işlemleri sırasında, ölülerini son yolculuğuna uğurlayan vatandaşlarla göz göze temasta bulunuyorlar. Zaman zaman imamlarımız sadece görevlerini yaparak, kederli vatandaşlarımıza hizmet vermeyi yeterli görmüyorlar. Vatandaşların acılı ruh hallerinden etkileniyorlar ve ortama uygun bir iletişim kurmaları, onların acılarını paylaşmaları gerekiyor. İmamlarımızın kendilerini daha iyi ifade etmeleri ve hizmeti en üst düzeye çıkarabilmeleri için biz bu kursu gerekli gördük. Kurs süresince yapılan çalışma ve imamlarımızın amaçlarımız doğrultusunda gösterdikleri ilerleme bizi fazlasıyla memnun ediyor.”