29 Aralık 2014 Pazartesi 14:33
MİNİK POLİSLER KIZILAY'DA TRAFİK DENETİMİ YAPTI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, KENT TRAFİĞİNİN EN YOĞUN YAŞANDIĞI KIZILAY BÖLGESİ’NDE TRAFİK DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

-YAYALARIN BİLİNÇLENDİRİLMESİ AMACIYLA YAPILAN DENETİM SIRASINDA VATANDAŞLARA SORULAR SORAN ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, KURALLARI BİLENE “GÜLÜMSEYEN ELMA”, BİLEMEYENE İSE “SOMURTKAN LİMON” HEDİYE ETTİLER

Minik Trafik PolisleriBüyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, yayaların bilinçlendirilmesi amacıyla Ankara’nın merkezi Kızılay’da trafik denetimi yaptı. Çocuk polisler, geçitlerde anonslarla yayaları trafik kurallarına uymaları yönünde uyarırken, vatandaşlara da çeşitli sorular yönelttiler.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Güven Park Kavşağı’nda gerçekleştirilen trafik denetiminde, çocuk meclisi üyeleri iki ayrı ekip halinde çalıştı. Çocuklar, kırmızı ışıkta geçen veya kırmızı ışık yanarken caddeye inen yayaları uyarırken, vatandaşlara karşıdan karşıya geçişlerde sağ tarafı kullanmaları gerektiğini hatırlattılar.

Çocuk Meclisi üyeleri denetimleri sırasında bazı yayalara trafik kuralları ile ilgili sorular sordular. Yayaları yakından ilgilendiren soruları bilemeyen vatandaşlara, üzerinde “somurtkan yüz” etiketi bulunan limon, soruları bilen vatandaşlara ise “gülümseyen surat” etiketli elma verdiler. Ayrıca trafik kuralları ile ilgili soruları cevaplayan vatandaşların tümüne çeşitli yeni yıl hediyesi verildi.

-‘YÜZDE DOKSANI BİLMİYOR’

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, son dönemlerde artan trafik kazalarına dikkat çekerek “Yayaları bilinçlendirmek amacıyla buraya geldik. Aldığımız eğitimler sırasında öğrendik ki yayaların yüzde 90’nı kuralları bilmiyor. Bu da bizi üzüyor” dedi.

Vatandaşlara trafik kuralları ile ilgili sorular soran Çocuk Meclisi üyesi Elif Su Keskinbaş ise, yayaların çoğunun kaldırımı olmayan yollarda yolun sol kenarından yürünmesi gerektiğini bilmediğini söyledi.