Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Oto Galerilerileri İçin Yeni Adres…

Oto Galerileri Esenboğa Yolu Ülker Fabrikası Karşısında Oluşturulacak Alana Taşınacak -Kamyon, Tır, İş Makinaları, Otobüs, Minibüs, Traktör Satıcıları Da Gölbaşı’nda Kurulacak Merkeze Nakledilecek -İkinci El Otomobil Satışları Da Gölbaşı’nda Kurulacak Alanda Gerçekleştirilecek, Şehir İçerisinde İkinci El Oto Satışına Kesinlikle İzin Verilmeyecek

22 Kasım 2009 Pazar 01:04
Oto Galerilerileri İçin Yeni Adres…

Başkent’te, şehir içerisindeki oto galerileri, ikinci el oto satış merkezleri, kamyon, TIR, traktör gibi iş makinaları satış yerlerinin şehir dışına taşınması aşamasında önemli bir adım daha atıldı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplantılar yapan Otomotivciler dernekleri, kooperatifleri ve İş makinaları satıcıları kendilerinin de bir an önce şehir dışına çıkma gayretinde olduklarını dile getirdiler. Oto galericileri Esenboğa yolu üzerindeki Ülker Fabrikası karşısında bulunan, TOKİ’ye ait 300 bin metrekarelik alana, kamyon TIR, iş makinası ve traktör satıcıları da Gölbaşı çıkışında Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlakı sürdürülen bölgeye taşınmak istediklerini belirttiler. 
Hatırlanacağı gibi,  geçtiğimiz ayın sonunda İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Başkanlığı’nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in makamında; Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve otomotivcilerin bir araya geldiği toplantıda, galeriler için şehir merkezi dışında 3 ayrı yer belirlenmişti. 
Bunlardan birincisi Esenboğa yolu üzerinde Ülker fabrikası karşısında TOKİ’ye ait 300 bin metrekarelik alan, İkincisi, Özel İdareye ait 50 bin metrekarelik Etlik Eski Garajlar ve üçüncüsü de Sincan Aile Yaşam Merkezi arkasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait 170 bin metrekarelik alandı.
Bu toplantının ardından Oto galericileri TOKİ yetkilileri ile bir araya gelerek Esenboğa yolu üzerindeki 300 bin metrekarelik alanla ilgili görüşme yaptılar. Yapılan görüşme sonucunda bu alanda  Otomobilciler galerisinin TOKİ tarafından yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.
Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığında; otobüs, minibüs, iş makinası, TIR, kamyon, traktör satıcıları temsilcileri ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonucunda; Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölbaşı Konya yolu üzerinde bu araçlar için satış galerileri oluşturulması kararlaştırıldı. Bu alana ayrıca isteyen oto galerilerinin de taşınabileceği görüşü benimsendi.
 Toplantıda, Gölbaşı’nda oluşturulacak merkezde, 100 araçlık TIR parkı, 10 bin araçlık ikinci el oto satış merkezi, 100 bin metrekare serbest bölge, 50 bin metrekare müzayede alanı ile yol üzerine yapılacak Mevlana Kapıda lokantalar, banka şubeleri, noter, vergi dairesi ve bir otelinde projelendirilmesi kararı alındı.
Başkan Melih Gökçek, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Oto galerileri ve iş makinası galerilerinin şehir dışına bir an önce taşınması konusunda Otomobilciler Derneği ve  Kooperatiflerle anlaştık. Dernek mensupları da Ankara içindeki tüm ikinci el satış noktalarının bir an önce kent dışına çıkartılması yönünde isteklerini ortaya koydular.  Yaptığımız görüşmeler neticesinde Ankara içinde yeni araç satışı yapan plazalarda kesinlikle ikinci el satışı yapılmasına izin verilmemesi yönünde karar aldık. Esnafın, dernek ve kooperatiflerin önderliğinde bir an önce sayılan yerlerde oto galerilerini ve satış noktalarını hazırlamalarını bekliyoruz.”