ANKARA, KRİZDEKİ AVRUPA'YA MODEL OLACAK

14 Ekim 2013 Pazartesi 12:16
ANKARA, KRİZDEKİ AVRUPA'YA MODEL OLACAK

-TOPLANTI ÖNCESİNDE ANKARA VE KARKİV ARASINDA KENTSEL PLANLAMA, TOPLU TAŞIMA, ÇEVRE KORUMA, TURİZM, MESLEKİ EĞİTİM VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR BAŞTA OLMAK ÜZERE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

krizdekiavrupa330.jpgAvrupa ödülü alan kentler, Ukrayna’nın Karkiv kentinde Başkanlığını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yaptığı toplantıda bir araya geldi.

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2013 yılı Yönetim Kurulu Toplantısı, Ukrayna’nın Karkiv kentinde yapıldı. 2 Ekim 2013 tarihinde düzenlenen ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Başkanlığını yaptığı “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2013 yılı Yönetim Kurulu”toplantısında, 2011 yılından itibaren Birliğin Başkanlığını yürüten Ankara’nın 2014 yılında Birliğin Genel Kurulu’na ev sahipliği yapması kararlaştırıldı.
-ANKARA, KRİZDEKİ AVRUPA’YA KURTULUŞ MODELİ OLACAK

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanı Melih Gökçek ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara’da düzenlenecek Genel Kurul’un temasına ilişkin gerçekleştirdikleri görüşmeler neticesinde “Ticaret Faaliyetlerinin Teşvik Edilmesinde ve İş Alanlarının Oluşturulmasında Yerel Yönetimlerin Rolü ” konusu Genel Kurul’un ana gündemi olarak belirlendi.
Avrupa’daki işsizlik ve kriz ortamından çıkış yollarının arandığı bir dönemde Birliğe üye Avrupa Ödülü’nü almış 72 kentin Ankara’nın tecrübelerinden faydalanması amacıyla Yönetim Kurulu’nun bu yönde bir karar alması dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da düzenlenecek toplantı ile gerek ticaret ve sanayi odaları ile yaptığı anlaşmalar gerek de istihdam odaklı politikaları ve sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere Gazi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde açtığı Teknik Eğitim Kursları ve diğer projeleri ile Birlik üyesi ülkelerle deneyimlerini paylaşacak.

Bilindiği gibi ülkelerin kalkınmasında Büyükşehirlerin önemli roller üstlendiği bir dönemde Türkiye, ekonomisindeki büyüme ve devamlılık arz eden kalkınması ile hem Avrupa’da hem de Dünya’da dikkatleri üzerine çeken bir ülke konumunda.
-GENÇLİK BULUŞMASI DA VAR

Birlik Genel Kurulu’na paralel olarak düzenlenecek olan“Gençlik Buluşması”nda ise üye kentlerden gelen gençler“Gençlerin Organize Suçlardan ve Madde Bağımlılığından Korunması” konusu üzerine oturumlarda fikir ve görüş alışverişinde bulunacaklar.
-KARKİV İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Karkiv’de düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nın hemen öncesinde ise Ankara ile Karkiv arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu işbirliği anlaşması çerçevesinde kentsel planlama, toplu taşıma, çevre koruma, turizm, mesleki eğitim ve kültürel çalışmalar başta olmak üzere Belediyecilik alanındaki birçok konuda kalıcı bir işbirliği zemini oluşturuldu.