08 Ekim 2014 Çarşamba 14:17
BÜYÜKŞEHİR, "KENDİ SÖKÜĞÜNÜ KENDİSİ DİKİYOR"

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KENT BAKIM ATÖLYELERİNDE DOLAP, MOBİLYA, SANDALYE GİBİ MALZEMELER YAPILIYOR, YIPRANMIŞLAR ONARILIYOR
-CAM ATÖLYESİ’NDE BÜTÜN SOSYAL VE KÜLTÜREL HİZMET BİRİMLERİNİN KIRIK CAMLARI DEĞİŞTİRİLİYOR, DEMİR ATÖLYESİ’NDE İSE KÖPRÜ BARİYERLERİ VE AKSAMI YAPILIYOR
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HİZMET ALIMI YERİNE KENDİ BÜNYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN BU HİZMETLERLE AYNI ZAMANDA BÜYÜK ORANDA TASARRUF SAĞLIYOR

BÜYÜKŞEHİR, Ankara Büyükşehir Belediyesi, pek çok hizmeti atölyelerinde gerçekleştirerek tasarruf sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu amaçla kurduğu atölyelerde ağaçtan demir işlerine kadar pek çok malzeme yenilerek ihtiyaca hazır hale getiriliyor.
Kent Estetiği Dairesi Kent Bakım atölyelerinde toplam 213 personel Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyacı olan büro ve kent mobilyaları ile köprüler, yaya alt ve üst geçitlerin ihtiyacı olan demir v.b. aksamları yapıyor.
Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın Hipodrom Caddesi üzerindeki yerleşkesinde bulunan Marangoz atölyesinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait Aile Yaşam Merkezlerinin, Gençlik Kulüpleri ve BELMEK binalarının etejer, dolap, kütüphane, masa, mutfak dolabı ve tezgahları gibi ağaç işlerinin üretimi gerçekleştiriliyor. Kaplama atölyesinde ise üretilen tüm mobilyaların kaplamaları yapılıyor.
Yine Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’na bağlı bir başka atölye olan demir-kaynak atölyelerinde ise köprülerin korkuluk ve bariyerleri, duvar inşaatında kullanılan demir aksamı ile Ankara evlerinin metal aksamları yapılıyor. Atölyede ayrıca; su tahliye kanalları ve ızgaraların kenarlarına “L demiri” yapılması, demir parmaklıklar, raylı kapıların imalatı, ferforje üretimi, refüjlerin bakımı için gerekli aksamların üretimi, bakımı ve onarımı, çit yapımı, tel örgü yapımı gibi işler gerçekleştiriliyor.
Kent Estetiği Dairesi’nin inşaat imalat grubunda ise kentteki bütün köprü basamakları ile havuzların bakım ve onarımı gibi faaliyetler yerine getiriliyor.
Boya atölyesinde de BELMEK’ler, Hanım Lokalleri, köprüler, araç alt ve üst geçitleri, yaya alt ve üst geçitleri A’dan Z’ye boyanıyor, duvarlara yazılan yazılar görevlendirilen mobil yazı silme makinası ile yerinde siliniyor.
Cam atölyesinde ise Büyükşehir Belediyesi’nin bütün ofislerinin ve kent mobilyalarının kırık camları değiştiriliyor eksiklikleri gideriliyor.