Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

DÜNYA MİRASLARININ GENÇ KORUYUCULARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, “UNESCO Dünya Mirasları ve Türkiye’deki Dünya Mirasları” seminerine katıldı.

12 Mayıs 2014 Pazartesi 09:08
DÜNYA MİRASLARININ GENÇ KORUYUCULARI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, UNESCO DÜNYA MİRASLARI SEMİNERİNE KATILARAK,  PATRİMONİTO GENÇ MİRAS KORUYUCULARI SERTİFİKASI ALDILAR

meclis_unescoDSC_7529.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi  üyeleri, “UNESCO Dünya Mirasları ve Türkiye’deki Dünya Mirasları” seminerine katıldı.

Başkentli minik koruyucular, kendilerine kalacak dünya miraslarına sahip çıkmak üzere bugünden çalışmalara başladılar. UNESCO Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu Türkiye Milli Komitesi’ni ziyaret eden Çocuk Meclisi üyeleri, Komite’de UNESCO Dünya Mirasları Gezgini Atila Ege’nin sunduğu “Unesco Dünya Mirasları ve Türkiye’deki Dünya Mirasları” seminerine katılarak, tarihi değerlerlere ilişkin bilgiler aldılar.

Kendisini büyük bir ilgiyle dinleyen meclis üyelerinin, merak ettikleri soruları da cevaplayan Atilla Ege, 1946 yılında kurulan ve bugün 190 ülkenin taraf olduğu UNESCO sözleşmesini, Türkiye’nin 1983 yılında imzaladığını ve 160 ülkede toplam 981 Dünya Mirası’nın 762’sini gördüğünü anlatarak, seyahatlerdeki deneyimlerini paylaştı.

Ege, geçmişten geleceğe birer armağan olan dünya mirasları listesinde, Türkiye’den halen 11 onaylanmış mirasın bulunduğunu da belirterek, 54 kültür ve doğal değerimizin de adaylık listesinde yer aldığını ifade etti. Adaylık sürecindeki kriterleri de meclis üyelerine ayrıntılı bir biçimde anlatan Atilla Ege, dünyadaki 29 karma mirastan ikisinin Türkiye’deki Kapadokya ve Pamukkale-Hierapolis Milli Parkı olduğunu da söyledi.

Ders niteliğindeki seminerin ardından üyeler, doğal ve kültürel mirası her durumda ve koşulda koruma sözü vererek Patrimonito genç miras koruyucuları sertifikalarını aldılar. Çocuk meclisi üyeleri de Ege ve UNESCO yöneticilerine Çocuk Meclisi ve faaliyetleri konularında bilgiler verdiler.

DÜNYA MİRASLARININ GENÇ KORUYUCULARI
DÜNYA MİRASLARININ GENÇ KORUYUCULARI
DÜNYA MİRASLARININ GENÇ KORUYUCULARI
DÜNYA MİRASLARININ GENÇ KORUYUCULARI
DÜNYA MİRASLARININ GENÇ KORUYUCULARI