NALLIHAN VE AYAŞ'TA "ANNELER GÜNÜ" COŞKUSU

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Nallıhan ve Ayaş’ta düzenlediği “Anneler Günü” etkinliklerine katılan Başkan Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, “anne” olmanın önemini anlattı.

12 Mayıs 2014 Pazartesi 09:08
NALLIHAN VE AYAŞ'TA "ANNELER GÜNÜ" COŞKUSU

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ “ANNELER GÜNÜ” KUTLAMASINDA ANNELER, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KENT ORKESTRASI EŞLİĞİNDE SAHNEYE ÇIKAN NUR YOLDAŞ İLE ANILARA YOLCULUK YAPTI

-HER İKİ İLÇEDEKİ ETKİNLİĞE KATILAN BAŞKAN GÖKÇEK’İN EŞİ NEVİN GÖKÇEK “ANNE” OLMANIN ÖNEMİNİ ANLATTI:

-“EĞER ANNE EVDE MUTLUYSA ÇOCUKLAR MUTLU, ÇOCUKLAR MUTLUYSA AİLE MUTLU, AİLE MUTLUYSA DA EV MUTLU, ŞEHİR MUTLU, ÜLKE MUTLU OLUR”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Nallıhan ve Ayaş’ta düzenlediği “Anneler Günü” etkinliklerine katılan Başkan Melih anneler_gunu_HKN_1146.JPGGökçek’in eşi Nevin Gökçek, “anne” olmanın önemini anlattı.

Nevin Gökçek, “Eğer anne evde mutluysa çocuklar mutlu, çocuklar mutluysa, aile mutlu, aile mutluysa da ev mutlu, şehir mutlu ve ülke mutlu olur” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Nallıhan Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen “Anneler Günü” programında konuşan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Nallıhan’ın 15 yıldır öksüz kaldığını belirterek, “Artık Nallıhanımızın da bir annesi bir de babası var, Nallıhanımızın annesi Nevin Gökçek, babası da değerli Başkanımız Melih Gökçek. Anneler ve babalar Nallıhan’ı hiçbir zaman unutmazlar ben de bu vesileyle hoş geldiniz diyorum” dedi.

-“ANANIN KALBİ HER DAKİKA ÇOCUĞU İÇİN ATAR”

Programa katılan Nevin Gökçek, salonu dolduran çok sayıda Nallıhan ve Çayırhanlı annenin sevgi gösterileri arasında yaptığı konuşmada, “anne” olmanın ne demek olduğunu anlattı. “Annelik çok güzel bir şey, tarif edilmez yaşanır” diyerek konuşmasına başlayan Nevin Gökçek, şunları söyledi:

“Aslında her gün analar günü, çünkü ananın kalbi her dakika ‘çocuğum nerede, ne yapıyor, çocuğuma ne oldu, nereden gelecek, nereye gidecek’ diye çarpar. Düşündüğümüz, hep baktığımız şey evlat… Onlar bizim gözümüzün nuru. Onlar mutlu olursa bizler mutlu oluyoruz, onlar üzülürse bizler üzülüyoruz. Rabbim bizi evlatla imtihan etmesin. Maalesef zamanımızda anaya, babaya, etrafa saygı ve sevgi azaldı, azalmaya da devam ediyor. Gittiğim evlerde anasını babasını içeri almayan insanlarla karşılaşıyorum. Rabbim böyle de bizi imtihan etmesin.”

Anneye bakmanın ibadet olduğunu vurgulayan Nevin Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Allah bizi ana duası alanlardan eylesin, ana bedduası alanlardan eylemesin. Ana duası alanlar daima iyi yerlere gelmiştir, ana bedduası alanlar da hep kötü şeylerle karşılaşmışlardır. Anne ve baba Cennetin bekçileridir, onlar müsaade etmezse biz Cennete giremeyiz. Onun için Rabbim analarımıza ‘of’ demeden bizleri yanına alsın, onların rızasını alacak güzel şeyler yapmayı nasip etsin.”

-MAĞDUR ANNELERE YARDIM EDİLDİ

Nallıhan’da düzenlenen “Anneler Günü” etkinliğinde Sanatçı Nur Yoldaş annelere geçmişten bugüne şarkılar seslendirdi. Nallıhan ve Çayırhanlı anneler Nur Yoldaş’ın şarkılarına eşlik ederken bir taraftan da sahnede coşkuya oynayarak, halay çekerek katıldılar.
Çekilişlerle annelere sürpriz hediyeler dağıtılan etkinlikte muhtaç anneler de hediyeler verilerek mutlu edildi. Büyük ilgi

anneler_gunu_HKN_1432.JPGgören Nevin Gökçek, annelerle günün anısına bol bol fotoğraf çektirdi. Etkinlikte daha sonra Nallıhan Belediyesi Folklor Ekibi Karadeniz oyunu oynadı.

-AYAŞ’TA “ANNELER GÜNÜ COŞKUSU”

Nevin Gökçek, Nallıhan’dan sonra da Ayaş’ta yine Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayaş Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen “Anneler Günü” kutlamasına katıldı. Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan ve eşi Canan Taşan tarafından karşılanan Nevin Gökçek’e burada Güdül Belediye Başkanı Havva Yıldırım da eşlik etti.

Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, burada yaptığı konuşmada Nevin Gökçek’in verdiği sözü tutarak etkinliğe katıldığını hatırlatarak  “İnşallah Nevin Hanım da Ayaş’a fahri annelik yapacak” diye konuştu.

Başkan Taşan ve eşi Canan Taşan, etkinlik sırasında Nevin Gökçek’e bir de tablo hediye ettiler.

Ayaş Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte de Nevin Gökçek, Ayaşlı kadınlara “anne” olmanın önemini anlattı.

Nevin Gökçek, burada da muhtaç annelere hediyeler verirken, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen Ayaşlı annelerle de bol bol sohbet etti. Ayaş’taki etkinlikte de Nur Yoldaş’ın şarkıları ile coşan Ayaşlı kadınlar, şarkılara eşlik ettiler, sahneye çıkıp eğlendiler.