Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

TARIM FUARI'NI BAŞKAN GÖKÇEK AÇTI

İnfo Fuarcılık tarafından düzenlenen “18. Uluslar arası Tarım Fuarı”nı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek açtı. Atatürk Kültür Merkezi’nde (Eski Hipodrom) düzenlenen fuarının açılışında konuşan Başkan Gökçek, “Ankara’yı tarımda da dünya markası haline getirmeye kararlıyız. Önümüzdeki 5 yıl Ankara’nın tarım ve hayvancılıkta altın yılı olacak” dedi.

18 Eylül 2014 Perşembe 16:47
TARIM FUARI'NI BAŞKAN GÖKÇEK AÇTI

-BAŞKAN GÖKÇEK: “ANKARA’YI TARIMDA DA DÜNYA MARKASI HALİNE GETİRMEYE KARARLIYIZ. önümüzdeki 5 yıl Ankara’nın tarım ve hayvancılıkta altın yılı olACAK”

TARIM FUARI'NI BAŞKAN GÖKÇEK AÇTIİnfo Fuarcılık tarafından düzenlenen “18. Uluslar arası Tarım Fuarını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek açtı.

         Atatürk Kültür Merkezi’nde (Eski Hipodrom) düzenlenen fuarının açılışında konuşan Başkan Gökçek, “Ankara’yı tarımda da dünya markası haline getirmeye kararlıyız. Önümüzdeki 5 yıl Ankara’nın tarım ve hayvancılıkta altın yılı olacak” dedi.

Fuara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirten Başkan Gökçek, Uluslar arası tarım fuarı, tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm kurum, kuruluş ve çiftçi kardeşlerimiz bir araya getiriyor.En son teknolojilerle tanışmayı sağlıyor ve en önemlisi de dünya pazarlarıyla rekabet edebilmeleri için yeni ufuklar açıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin  dünya tarım pazarında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, tarımda Avrupa’da 1., Dünyada ise 7. sırada yer aldığına dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde tarım ve hayvancılığı daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini anlatan Başkan Gökçek, “Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi artık tarım ve hayvancılık politikaları ile ilgilenebilecek . Yeni yasa ilçelerimizde harekete geçmek için olanak sağladı. Hedefimiz inşallah önümüzdeki 5 yılın Ankara’nın tarım ve hayvancılıkta altın yılı olmasıdır. Bu nedenle ilçemizle, köylümüzle birlikte çalışmalıyız” dedi.

-“HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN SAĞLAM ADIMLAR ATIYORUZ”

            “Ankara’yı tarımda dünya markası haline getirmeye kararlı olduklarını” ifade eden Başkan Gökçek, bu konuda atılan adımları şöyle özetledi;

Tarımdaki hedefimizi gerçekleştirmek için sağlam adımlar atıyoruz. Bunlardan en önemlisi yeni kurduğumuz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız. Bu birimimizle Ankara’nın tarım potansiyelini ortaya çıkaracağız. Ankara’da gizli kalmış, tüm tarım ürünlerinin dünya pazarında yer almasını sağlayacağız.  Çiftçimizi üretime teşvik ederek, ilimizin, ilçemizin ve köylümüzün kazanmasına aracı olacağız. Rekabet avantajı ile  Ankara topraklarında ürün çeşitliliğinin artması sağlanacak.  Daire Başkanlığımız adına ilk somut projemiz ise Evren ilçemizin bir balıkçı kasabası olması. Yürüttüğümüz proje çalışmaları devam ediyor.”

Başkan Gökçek, seçimlerden önce verdikleri sözler doğrultusunda Ankara’nın tarihine denk olan, küçükbaş hayvancılığın yeniden geliştirilmesi için adımlar attıklarına da dikkat çekerek, “Bu yıldan başlamak üzere 5 pilot ilçemizde 50’şer aileye 10 dişi +1 erkek koyun ve keçi dağıtımımız olacak. Bu dağıtım yalnızca hayvan dağıtımı ile sınırlı kalmayacak. Sürü ıslahı, yetiştiricilik eğitimleri ile süt ve etin pazarlamasına vereceğimiz destekle küçükbaş hayvan üretimimizi nicelik ve nitelik olarak birlikte arttıracağız” dedi.

- “AYAŞ DOMATESİ MARKA OLACAK”

Bir diğer çalışmanın da Ayaş Domatesi üzerine olduğunu belirten Başkan Gökçek, “Ayaş’ta bulunan salça fabrikası, belediyemiz tarafından yeniden üretime açılıyor. Amacımız Ayaş ve yakın bölgelerde üretilen kaliteli domateslerin salça yapılarak, Türkiye ve Dünya pazarına girmesini sağlamak. Fabrika üretim miktarını arttırmakla kalmayacak, inşallah birçok aileye de gelir imkanı sağlayacak” diye konuştu.   

-JEOTERMAL SULAR DEĞERLENDİRİLECEK -

Ankara’daki jeotermal kaynakların da devreye sokulması ile ilgili projelerinin hayata geçirileceğine dikkat çeken Başkan gökçek, “Ankara’nın önemli yer altı kaynaklarını da kullanacağız. Jeotermal sularımızı sağlıkla ve tarımla buluşturmak için projelere devam ediyoruz. İnşallah bu dönem içerisinde örnek kullanın alanlarını kurmuş oluruz” dedi.  

-TARIMSAL SULAMAYA ASKİ GÜVENCESİ

Ankara için atılan en önemli adımlardan birinin de geçen hafta Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçen tarımsal sulama altyapısına ait tüm iş ve işlemlerin uzman kuruluş ASKİ tarafından yürütüleceğine dair olduğuna değinen Başkan Gökçek, “Ankara’mızda yalnızca yüzde 9 oranında sulanabilir tarım arazisi olduğunu düşünürsek, tarımsal sulama alanında atacağımız her adım Ankara tarımını ve hayvancılığını hak ettiği yere bir adım daha yaklaştıracak” dedi.

-organik ballar sofralarda yer bulacak

Ankara’nın Bal Ormanlarına da sahip olacağını anlatan  Başkan Gökçek, “Organik sertifikasına sahip üst düzey balların üretileceği bal ormanları oluşturmak içinde ilçe tespitlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda Ankara’nın organik balları sofralarınızda yer bulacak” diye konuştu.  

-NALLIHAN İĞNE OYASI VE İPEKÇİLİK

Bir başka projenin de iğne oyası ve ipek böcekçiliğinin geliştirilmesi olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, “Bir örnek projemiz de Nallıhan’da gerçekleşiyor. İğne Oyası ve ipek işlemeler dendiğinde akla ilk gelen ilçemiz olan Nallıhan’da ipek böcekçiliğinin geliştirilmesi içinde ayrı bir proje yürütüyoruz. İnşallah Nisan-Mayıs aylarında başlayacak olan ipek böceği üretim sezonunda yenilikler yetişecek ve bir Ankara markası da Nallıhan’dan çıkacak” şeklinde konuştu.

-ÜRETİCİYE PAZARLAMA KOLAYLIĞI 

Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiye her konuda olduğu gibi ürünlerini pazarlama konusunda da destek olacağını tekrarlayan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Belediyemiz tarafından Ankara’da üretilen ürünlerin pazarlaması noktasında da çalışıyoruz.  100 adet yöresel ürün satış noktası kuruluyor. Yakında Ankara’da üretilen tarımsal ve hayvansal ürünlere, Ankara’nın her köşesinde ulaşabileceksiniz. Böylece kırsaldaki vatandaşlarımız için önemli bir gelir kalemi daha oluşturmuş olacağız.”  

Konuşmasını “Köylümüzle, çiftçimizle, ülkemizi ve Ankaramızı hep birlikte kalkındırmaya devam edelim. Fuarımız hayırlı uğurlu olsun” sözleriyle tamamlayan Başkan Gökçek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek ile birlikte Uluslar arası 18. Tarım Fuarı’nın açılışını yaptı. 

Başkent’te açılan Uluslar arası Tarım Fuarı’nda,  tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçı sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmelerin,  çiftçilerle bir araya gelmesi, imalatçıların en son sistem ve teknolojiyle ürettikleri makinelerini ve imalatlarını sergilemeleri sağlanıyor.

TARIM FUARI'NI BAŞKAN GÖKÇEK AÇTI
TARIM FUARI'NI BAŞKAN GÖKÇEK AÇTI
TARIM FUARI'NI BAŞKAN GÖKÇEK AÇTI
TARIM FUARI'NI BAŞKAN GÖKÇEK AÇTI
TARIM FUARI'NI BAŞKAN GÖKÇEK AÇTI
TARIM FUARI'NI BAŞKAN GÖKÇEK AÇTI