08 Mayıs 2014 Perşembe 10:32

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ORMANI BÜYÜYOR

-ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, 3 YIL ÖNCE OLUŞTURDUKLARI ORMANA YENİ FİDAN DİKTİLER

cocuk_ormani_IMG_6126.JPGBüyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 3 yıl önce oluşturdukları ormana yeni fidan diktiler.

17. Dönem Çocuk Meclisi’nin faaliyetleri çerçevesinde oluşturulan orman üçüncü yılını doldurdu. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 2012 yılında Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğiyle başlattığı çalışmanın gelecek dönemlerde de devam ettirilmesi ve her yıl daha da zenginleşmesi hedefleniyor. Orman alanını gezen 19. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, alana 100’e yakın fidanını, görevliler nezaretinde diktiler ve etkinliğin her sene ara vermeden devam ettirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Çocuklar, “Bu Saha Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Katkılarıyla Orman Genel Müdürlüğü Tarafından Ağaçlandırılmıştır” yazılı tabela önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Çam ağacının beş senede bir metreye kadar uzayabildiğini öğrenirken, oluşumu çok uzun yıllar alan ormanların değerini daha da iyi anladıklarını söyleyen çocuklar, ileride meclis üyesi olacak arkadaşlarına da sorumluluk düştüğünü belirttiler.

Çocuklar, bu güzel çalışmaların merkezi Çocuk Meclisi’ni kendilerine armağan eden Başkan Melih Gökçek’e bir kez daha teşekkür ettiler.