Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları…

- Büyükşehir Belediyesi İle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Ortaklaşa Düzenleyeceği 1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları’nın Ayrıntıları Belli Olmaya Başladı - Çocuk Olimpiyatları’na Ön Hazırlık Niteliğinde Olacak Spor Oyunları 24 Nisan-1 Mayıs Tarihleri Arasında, 12 Branşta, 1997-98 Doğumlu Çocukların Katılımıyla Gerçekleşecek

25 Şubat 2011 Cuma 12:03
1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları…

Türkiye’nin ve Ankara’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak
“1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları” için düğmeye basıldı. Çocuk olimpiyatlarının ön hazırlığı niteliğinde ilk kez düzenlenecek spor oyunlarının açılışı 24 Nisan’da Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. Logosu Ankara Kedisi olarak belirlenen Spor Oyunları’na 12 branşta, birçok ülkeden 1997-98 doğumlu çocuklar katılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe başkanlığında Saray Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen 12 federasyon yöneticisi, 1. Uluslararası Çocuk Spor Oyunları’nın detaylarını konuştu. Toplantı öncesi atletizm, basketbol, bocce, eskrim, güreş, görme engelliler, judo, tenis, voleybol, yüzme, futbol, zihinsel engelliler federasyonlarının temsilcileri öncelikle Saray Spor Tesisleri’ni gezerek, bilgi aldılar.
Gezi sonrası toplantıya katılan Başkan Gökçek, sözlerine “Bugün inşallah güzel bir işbirliğine imza atacağız. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, federasyonlar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştireceğimiz bu ilk organizasyonu inşallah bir süre sonra Çocuk Olimpiyatları’na dönüştürürüz” diyerek başladı. Organizasyonun Ankara ve Türkiye’nin tanıtımına çok büyük katkı sunacağını vurgulayan Başkan Gökçek, spor oyunlarının EXPO 2020 adaylığı için de önemli bir gösterge olacağına dikkat çekerek, “Ben o dönem belediye başkanı olmayacağım ama, o döneme kadar bu kente 8-10 milyar dolar yatırım yapılacak demek, bu da çok ciddi katkı demek” diye konuştu.
Federasyon temsilcilerine “İstediğiniz kadar çok ülke, çok çocuk gelsin. Biz burada her türlü koşula sahibiz” çağrısında bulunan Başkan Gökçek, Çocuk Spor Oyunları’nın tanıtımı ve Türkiye’ye gelen yabancı çocukların her türlü kültürel etkinliği için koşulsuz destek vereceklerini söyledi.
 Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe’nin yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından 1. Uluslar arası Çocuk Spor Oyunları’nın organizasyonuyla ilgili detaylar konuşuldu. Federasyon temsilcilerinin de görüşlerinin alınmasıyla Spor Oyunları’yla ilgili yapılan toplantıda şu kararlar alındı:
“Spor oyunları 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Açılış töreni 24 Nisan Pazar günü saat 15.00’de, kapanış töreni 1 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. Müsabakalara 1997-1998 doğumlu çocuklar katılabilecek. Organizasyonun müsabakalarla ilgili bölümünü Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, kültürel etkinliklerini Ankara Büyükşehir Belediyesi düzenleyecek. Çocuk Spor Oyunlarının logosu Ankara kedisi olacak. Federasyonlar kendi branşlarına göre kedili logoyu giydirebilecek. Müsabakaları izlemeye gelen çocuklara t-shirt, futbol, basketbol, voleybol topu ile tenis raketi ve topu dağıtılacak.”