Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“1. Yaşama Sevinci Ödül Töreni”...

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ’NİN VERDİĞİ 1. YAŞAMA SEVİNCİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU - TÖRENDE ONUR ÖDÜLÜ ALAN BAŞKAN GÖKÇEK: “SİZLERE HİZMET İÇİN NE KADAR ÇABA SARF ETSEK AZ”

08 Aralık 2011 Perşembe 07:40
“1. Yaşama Sevinci Ödül Töreni”...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin bu yıl ilk kez dağıttığı “Yaşama Sevinci Ödülleri”, törenle sahiplerini buldu.
Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan Ankara Kent Konseyi bünyesinde geçen yıl oluşturulan Engelliler Meclisi, yaşama tutunan engellilerle engellilere destek sağlayıp, el uzatan kişi, kurum ve kuruluşları ödüllendirdi.

1.jpgKocatepe Kültür Merkezi’nde bu yıl birincisi düzenlenen “Yaşama Sevinci Ödül Töreni”ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başkan Gökçek’in konuğu olarak Ankara’da bulunan Medine Belediye Başkanı Abdul Aziz Abdul Rahman Al Hussain, bürokratlar ile çok sayıda engelli vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ödül töreni Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik yaptığı hizmetleri anlatan barkavizyon gösterisi ile devam etti.

Ünlü oyuncu Vatan Şaşmaz’ın sunduğu ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Başkan Melih Gökçek, Engelliler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin ardı ardına birçok etkinlik düzenlendiğini ifade etti. Kent Konseyi’ne güzel bir organizasyon düzenlediği için teşekkürlerini sunan Başkan Gökçek, Ankara’da toplam 30 bin engelliye hizmet verdiklerini kaydetti.  Engellilerin her zaman yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Gökçek, 12 adet asansörlü engelli minibüsü, evde temizlik hizmeti, engelli otobüsleri, evde bakım ve onarım yardımı, ücretsiz ve indirimli otobüs kart dağıtımı, fizyoterapi havuzu ve aletleri, Akçay Tatil Kampı, engelli okullara ücretsiz yemek servisi, kişisel gelişimi destekleyen kurslar, tekerlekli, akülü sandalye, işitme cihazı, konuşan saat, beyaz baston, koltuk değneği yardımları, simit camekanları dağıtımı, Görme Engelliler İnternet Kafe, Engelliler Ticaret Merkezi gibi hizmetler hakkında bilgi verdi.
Kent genelindeki cadde ile sokakların 2012 ve 2013 yılında engelli vatandaşlar için çok daha kullanılır hale getirileceğinin müjdesini veren Başkan Gökçek, “İnşallah sizler için yaşam daha da kaliteli olacak. Sizlere hizmet için ne kadar çaba sarf etsek az. İnşallah el birliğiyle engelli kardeşlerimize çok daha güzel hizmetler vereceğiz. Engelsiz günlerde buluşma dileğiyle” dedi.

BAŞKAN GÖKÇEK’E ONUR ÖDÜLÜ

2.jpgKonuşmasının ardından Başkan Gökçek’e Ankara Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arslan tarafından Onur Ödülü takdim edildi. Ödülünü aldıktan sonra Başkan Gökçek, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Medine Belediye Başkanı Abdul Aziz Abdul Rahman Al Hussain’e “Şeref Ödülü” verdi.
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Engeliler Meclisi Başkanı Yıldıray Çınar, 6 ay önce kurulan Engelliler Meclisi’nin tamamen sivil bir örgüt olduğunu vurgulayarak, “Bugünkü ödül töreni kısaca geçmişi, bugünü ve geleceği kapsamaktadır. Bugün burada harika insanlar var” dedi. Çınar’ın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda tüm dünyada yaşayan engellileri bir araya getirerek Yaşama Sevinci Festivali yapma teklifi ise Başkan Gökçek’ten destek gördü. 

ÖDÜLLERİ ENGELLİ ÇOCUKLAR VERDİ
Daha sonra sahne alan Devinimler Dans Grubu’nun ayakta alkışlanan performansının ardından 1. Yaşama Sevinci Ödülleri’nin dağıtımına geçildi.
Engelli çocuklar tarafından takdim edilen Yaşama Sevinci Ödülü’nü almaya hak kazanan isimler ise şöyle oldu:
“Sağlık Bakanı Recep Akdağ  (Adına Bakan Yardımcısı Agah Kafkas), Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım (Adına Bakanlık Müsteşarı Mustafa Fırat), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin (Adına Bakan Yardımcısı Aşkın Asan), AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Milli Okçu Hatice Bayar, Dünya Engelliler Birliği Başkanı Metin Şentürk, Ampute Milli Futbol Takımı Kaptanı İsmail Temiz, Hurin Yavuzalp İş Okulu Müdürü Yusuf Yoleri, ENSEV Fiziksel Engelli Çocuk Sağlık ve Eğitim Vakfı Başkanı Birol Balaban, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu (Adına TOBB Genel Sekreteri Cengiz Özcan), TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin (Adına Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Korkmaz), Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki, Norveç Birliği Ankara Büyükelçisi Janis Björn Kanavin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit.”

NEVİN GÖKÇEK: “EN BÜYÜK ENGEL GÖNÜL ENGELİDİR”

3.jpg Ödül alan isimlerin sahnede toplu fotoğraf çektirmesinin ardından Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek, kapanış konuşması yaptı. Anlamlı bir günde engellilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Nevin Gökçek, “Allah beyni mühürlü, kalbi mühürlü, gönlü engelli insanların şerrinden korusun. En büyük engel gönül engelidir, diğerleri aşılır. Allah yaşama sevincinizi, sevdiklerinizi eksik etmesin, size dünyanın bütün nimetlerini kullanmayı nasip etsin” diye konuştu.

Ödül törenin ardından konuklar Yaşamı Tersine Çevirenler Resim ve Heykel Sergisi’ni gezdiler. Sergide bulunan boş tuvallere gözlerini kapatarak resim yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ve SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, engellilerle empati kurmanın önemine dikkat çektiler.