02 Aralık 2016 Cuma 18:40
1071 MALAZGİRT BULVARI'NDAKİ ÇALIŞMA YARIN BİTİYOR

-BULVAR'I DİKMEN AŞAĞI ÖVEÇLER’DE KESEN GECEKONDUNUN KALDIRILMASININ ARDINDAN, BULVAR'IN DİKMEN BAĞLANTISI, ASFALT ÇALIŞMALARININ BU GECE TAMAMLANMASIYLA YARIN TRAFİĞE AÇILACAK

malazgirt_bulvari_1.jpg1071 Malazgirt Bulvarı’nı Dikmen Aşağı Öveçler’de kesen ve trafik akışını engelleyen gecekondunun Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kaldırılmasının ardından, Bulvar'ın Dikmen bağlantısında başlanan asfalt çalışmalarının bu gece tamamlanmasıyla, yol yarın trafiğe açılacak.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan yol ve asfalt çalışmasının bitmesinin ardından çizgileri de çekilerek yol hizmete girecek.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, “Yıllardır trafikte büyük sıkıntı yaşatan gecekondunun kaldırılmasıyla boşalan alanda yaptığımız ve 1071 Malazgirt Bulvarı ile Dikmen-Çankaya yönünü birbirine bağlayacak yolu, hava koşullarının da uygun gitmesiyle, kısa sürede tamamlıyor ve yarın trafiğe açıyoruz” dedi.
590 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğindeki yolda halen asfalt serim çalışmasın yapıldığını belirten Vedat Üçpınar, “Bitümlü temelden sonra asfaltın binder tabakasını da sererek, yol çizgilerinin de çekilmesinin ardından yarın trafiğe açacağız” diye konuştu. Üçpınar, refüje bariyerler konulacağını, aydınlatma çalışmalarının da devam edeceğini söyledi.
Bu çalışmayla birlikte Öveçler 2.Cadde Alt Geçidi'ndeki asfaltın yıpranması nedeniyle yenileme yapıldığını belirten Üçpınar, atıl durumda kalan Öveçler 1 Alt Geçidi'nin hizmete girmesiyle de bu yolun devamındaki Mimarlar Sokak'ın genişletileceğini de söyledi.