18. DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM FUARI İSTANBUL'DA AÇILDI

Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan “18. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı (EMİTT)”, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katıldığı bir törenle açıldı.

30 Ocak 2014 Perşembe 15:57

18. DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM FUARI (EMİTT) İSTANBUL'DA AÇILDI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN STANDININ DA YER ALDIĞI FUARIN AÇILIŞINI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÇELİK YAPTI

-TARİHİ ANKARA KALESİ, HACI BAYRAM CAMİİ VE ÇEVRESİ İLE BAŞKENT’TE GERÇEKLEŞTİRİLEN KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR, YENİ AÇILAN BULVARLAR, DEV REKREASYON ALANLARININ TANITILDIĞI STANDIN İLK KONUĞU İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOPBAŞ OLDU

Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan “18. Doğu Akdeniz  Uluslararası Turizm Fuarı (EMİTT)”, Kültür ve Turizm Bakanı emitt_30012014_17.JPGÖmer Çelik’in de katıldığı bir törenle açıldı.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen  açılışa, Bakan Çelik’in yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri,  bürokratlar ve turizmle ilgili çok sayıda yerli yabancı uzman katıldı.

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik,  “Turizm dünyadaki en sivil ve demokratik bir sektördür,  dünyanın barış projesidir” dedi.

Turizmin hiç kaybedeni olmayan ve ilgili herkese ve ülkeye her zaman kazandıran bir sektör olduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, Türkiye’nin turizm sektöründe dünyada ilk 5’e girmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ STANDINA BÜYÜK İLGİ

İstanbul Beylükdüzü  TUYAP Fuar Alanı’nda vatandaşların ziyaretine açılan EMİTT Turizm Fuarı’na, Ankara Büyükşehir Belediyesi standı ayrı bir renk katıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin standında; Başkent’in tarihi Ankara Kalesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında tümüyle restore edilerek yenilenen Hacı Bayram Camii ve çevresi, Başkent’te gerçekleştirilen köprülü kavşaklar, yeni açılan bulvarlar, dev rekreasyon alanları dev ekrandan ziyaretçilere tanıtılıyor. Ayrıca  Başkent’i anlatan kitap ve broşürler,  ziyaretçilere veriliyor.

Fuarın açılışına Ankara Büyükşehir Belediyesi adına katılan  Eğitim Kültür Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu, açılışın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş ile birlikte Ankara standını gezerek, Başkent’te  gerçekleşen kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler verdi.

Dünyanın turizmle ilgili en büyük 5 fuarı arasında yer alan  Emitt Turizm Fuarı’na, 70 ülkeden 5 bin civarında ulusal ve yerel  kamu kuruluşu, özel turizm şirket ve acentası katılıyor.

Fuara katılan tüm kurum ve kuruluşlar ülkelerinin, kentlerinin sahip oldukları tarihi mirasları, doğal güzelliklerini, ekonomik ve kültürel değerlerini sergiliyorlar.

Turizm Fuarı, 2 Şubat 2014 tarihine kadar açık olacak.