Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

2010 Çocuğa Muhteşem Sünnet Töreni…

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Organize Edilen “2010 Yılında 2010 Çocuğa Sünnet Şöleni” Harikalar Diyarı’nda Muhteşem Bir Organizasyonla Gerçekleşti - Sahne Gösterileriyle Başlayan Şölende İsmail Türüt ve Safiye Soyman Sevilen Şarkılarını Çocuklar İçin Seslendirdi - Başkan Gökçek: “Sünnet Olan Sevgili Yavrularıma İki Cihanda Saadet Diliyorum. Hep Mutlu Olsunlar, En Kötü Günleri Böyle Olsun. Hepinizi Seviyorum, Sizlerle Birlikte Olmaktan Mutluluk Duyuyorum”

08 Ağustos 2010 Pazar 05:02
2010 Çocuğa Muhteşem Sünnet Töreni…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “2010 Yılında 2010 Çocuğa Sünnet” kampanyası çerçevesinde sünnet olan çocuklar için muhteşem bir şölen düzenledi.

1.JPG
Sincan Harikalar Diyarı’ndaki Amfi Tiyatro’da gündüz saatlerinde başlayan şölen gece yarısına kadar sürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı şölende ünlü sanatçılar İsmail Türüt ve Safiye Soyman en sevilen şarkılarını çocuklar için seslendirdi.
Sünnet olan çocukları en mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, alkışlar ve sevgi gösterileri eşliğinde şölen alanına girdi. Sahneye çıkarak, katılımcıları selamlayan Başkan Gökçek, “Sünnet olan sevgili yavrularıma iki cihanda saadet diliyorum. Hep mutlu olsunlar, en kötü günleri böyle olsun. Hepinizi seviyorum, sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
- EĞLENCE GÜNDÜZ SAATLERİNDE BAŞLADI
Ankara Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da dar gelirli ailelere yönelik sünnet kampanyası düzenledi. Her yıl, o yılın rakamları kadar çocuğun sünnet ettirildiği kampanyada 2010’da 2010 çocuğun sünneti gerçekleştirildi. Sünnet uygulamasının tamamlanmasından sonra sünnet olan çocuklar, muhteşem düğün töreninde gönüllerince eğlendi.

2.jpg
Sünnet programına katılan çocukların sünnet kıyafetleri ve sürpriz hediyeler Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hediye edildi. Şölene katılan ailelere yemek ikramı da yapılırken, sünnet eğlenceleri gündüz saatlerinde başladı.
Harikalar Diyarı’ndaki konser alanında önce Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı aile yaşam merkezleri ve çocuk kulüplerinin üyeleri sahne aldı. Miniklerin step, halk oyunları, jimnastik gösterilerinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konser alanını inletti.
- KONSERLER GECEYİ UNUTULMAZ KILDI
Harikalar Diyarı Amfi Tiyatro’daki eğlence, sunuculuğunu Fırat Paşayiğit’in yaptığı Safiye Soyman ve İsmail Türüt konserleriyle doruğa taşındı. “Ankara’nın gururu” anonsuyla sahneye davet edilen Safiye Soyman, “Canlarım, canım hemşehrilerim... Küçük yavrularımızın bu mutlu gününde burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah damatlıklarını da görürüz” diyerek, çocukları sahneye çağırıp hatıra fotoğrafı çektirdi. “Evlerinin önü boyalı direk” şarkısını da çocuklarla birlikte söyleyen Soyman’ın ardından da İsmail Türüt unutulmaz bir konser verdi.
Başkan Melih Gökçek ve İsmail Türüt, gecenin sonuna doğru sünnet şölenine katılan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirip, halay çekti. Muhteşem şölen havai fişek gösterisiyle son buldu.
- GANALI MUHAMMED’E YOĞUN İLGİ

3.jpg
Sünnet olan çocuklar arasındaki Ganalı Muhammed, gecenin maskotu oldu. ODTÜ Kimya bölümünde doktora yapan babası Njaw Njie’nin eğitimi nedeniyle 2 yıldır Ankara’da yaşayan 3.5 yaşındaki Muhammed, Başkan Melih Gökçek ile de hatıra fotoğrafı çektirdi. Sünnet kampanyasını okuldaki arkadaşlarından öğrendiğini söyleyen baba Njie, “Ankaralılar çok şanslı böyle bir imkanları olduğu için. Biz de konukseverliğinizden yararlandık. Böyle bir fırsata sahip olduk. Çok eğlenceli bir program olmuş, çok mutluyuz. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve bürokratlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.