2015'İN GÖZDESİ PORTAKAL VE KARPUZ OLDU
Ankara’da 2015 yılının gözde meyve ve sebzesi portakal ve karpuz oldu. Başkentliler geçen yıl 43 bin ton portakal, 213 bin ton da karpuz tüketti.
30 Ocak 2016 Cumartesi 11:30-ANKARALILAR GEÇEN YIL EN FAZLA PORTAKAL VE KARPUZ TÜKETTİ
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPTANCI HAL VERİLERİNE GÖRE, 2015 YILINDA BAŞKENT’TE 43 BİN TON PORTAKAL, 213 BİN TON DA KARPUZ SATILDI
Ankara’da 2015 yılının gözde meyve ve sebzesi portakal ve karpuz oldu. Başkentliler geçen yıl 43 bin ton portakal, 213 bin ton da karpuz tüketti.
Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre, 2015 yılında en çok tüketilen meyveler arasında 43 bin 155 tonluk satışı ile portakal birinci, 33 bin 865 tonluk satışı ile mandalina ikinci, 23 bin 950 tonluk satışı ile şeftali üçüncü sırada yer aldı.
Bu meyveleri dördüncü sırada 22 bin 847 tonluk satışı ile elma, 21 bin 984 tonluk satışı ile beşinci sırada limon izledi.
Başkentliler tarafından geçen sene en çok tüketilen diğer meyveler ise sırasıyla çekirdeksiz üzüm, muz, çekirdekli üzüm, erik ve çilek oldu.
-SEBZE KATEGORİSİNDE KARPUZ-
Başkent’te geçen yıl sebze kategorisinde ise en çok karpuz satıldı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun sebze kategorisinde değerlendirdiği karpuz, Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre 2015 yılında, 212 bin 988 tonluk satışı ile birinci oldu.
Karpuzun ardından 138 bin 529 tonluk satışı ile domates ikinci, 97 bin 787 tonluk satışı ile patates üçüncü sırada yer aldı.
Bu sebzelerin ardından Başkentliler 72 bin 559 tonluk satışı ile dördüncü sırada salatalık, 39 bin 527 tonluk satışı ile beşinci sırada patlıcan tüketti.
2015 yılında en çok tüketilen diğer sebzeler ise sırasıyla kuru soğan, kavun, havuç, sivri biber ve ıspanak olarak yer aldı.