Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

23 Nisan, Muhteşem Kortej Ve Dev Konserle Kutlanacak...

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı 24 Nisan Cumartesi Günü Düzenlenecek Muhteşem Programla Kutlayacak -Ankaralılara Unutulmaz Bir Bayram Yaşatmak İçin Her Türlü Hazırlığın Tamamlandığını Belirten Başkan Gökçek,“Bayramı Birlikte Kutlayalım” Dedi -Kutlamalar Nedeniyle Hazırlanan Ve Altınpark’tan Hareket Edecek Olan Kortej, Kızılay’da Son Bulacak. Başkan Gökçek, Yol Boyunca Çoçuklara Binlerce Top Dağıtacak -Tbmm’nin 90. Yılı Nedeniyle Daha Çoşkulu Kutlanacak Program Kapsamında Saat 20.00’da Kızılay’da Ferhat Göçer İle Gülşen’in katılacağı dev bir konser düzenlenecek. Kızılay’da havai fişek ve ışık gösterileri de yapılacak

22 Nisan 2010 Perşembe 02:03
23 Nisan, Muhteşem Kortej Ve Dev Konserle  Kutlanacak...

1.JPG

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, muhteşem kortej ve dev konserle kutlanacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle, 24 Nisan Cumartesi günü kortej, havai fişek gösterisi, konser ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı coşkulu bir program düzenledi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bayramların halkla birlikte caddelerde, meydanlarda yan yana kutlanmasını arzu ettiğini belirtti.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “BAYRAMI BİRLİKTE KUTLAYALIM”
Başkan Melih Gökçek, Ankaralılara unutulmaz bir bayram yaşatmak için her türlü hazırlığın tamamladığını kaydederek, “24 Nisan Cumartesi günü Programda masal kahramanları var, gösteri grupları var, mükemmel bir konser var. Yol boyunca binlerce hediye dağıtacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi çok güzel, çok coşkulu olacak. Tüm Başkentlileri bu görkemli kutlamaya davet ediyorum.”
Başkan Gökçek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 90. yılı nedeniyle kutlamaların daha coşkulu olacağını belirterek, şunları söyledi: 

2.jpg
“Kutlama programı, 24 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’da gerçekleştirilecek. Kutlamalar, çocukların sevdiği masal ve çizgi film kahramanlarından oluşan araçların yer aldığı kortej geçişiyle başlayacak. Altınpark’tan başlayacak kortej Kızılay’da son bulacak. Kortejde ayrıca Mehter Takımı, 100 bisikletli, 10 ATV’li çocuk konvoyu, tahta bacaklar, palyaçolar yer alacak. Kortejin geçişi sırasında çocuklara binlerce top, şeker ve çikolata dağıtılacak. 
Kortejin ardından, Kızılay’da TBMM’nin de katkılarıyla hazırlanan eğlence programında Ferhat Göçer ve Gülşen’in yer alacağı muhteşem bir konser gerçekleştirilecek. Kutlamalarda, havai fişek gösterileri ile Kızılay Meydan’ı ışıl ışıl olacak.”

-111 ARAÇLIK MASAL DÜNYASI
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce bu şekilde ilki 2000 yılında gerçekleştirilen ve 2005 ile 2008 yıllarında tekrarlanan kutlama programı Ankaralıların büyük beğenisini kazanmıştı. 

3.jpg
Büyükşehir Belediyesi’nin resmi kutlamaların devamı niteliğinde düzenleyeceği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde oluşturulacak kortej, Altınpark’tan 24 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’da hareket edecek. Sadece çocukların değil büyüklerin de ilgisini çeken kortejde sevimli masal ve çizgi film kahramanlarının yer aldığı 111 araç yer alacak. Seğmenler, ejderha, King Kong, taş devri karakterleri, Red Kit, Örümcek Adam, Nasrettin Hoca, Süperman, Şirinler, korsan gemisi, Ayı Yogi, Badman, jaws, ateşli ejderha, barby bebek ve benzeri kahramanların maketlerinin yer aldığı araçlar, sesli ve ışıklı gösterileriyle Kızılay’a kadar gelecek. Kortejin önünde büyük Atatürk dorsesi, onun ardında ise ilk Meclis binası ve bayrak dorsesi yer alacak. Korteje Mehter Takımı, 100 bisikletli, 10 ATV’li çocuk, tahta bacak ve palyaçolar da eşlik edecek.
Başkan Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’in de katılacağı kortejin geçişi sırasında, Başkan Gökçek tarafından çocuklara binlerce top ve sürpriz oyuncaklar dağıtılacak. Kortej arasındaki 30’a yakın palyaço ise çocuklara şeker ve çikolata ikram edecek.

-KIZILAY’DA FERHAT GÖÇER İLE GÜLŞEN KONSERİ
Altınpark’tan saat 18.00’da hareket edecek kortej, Kızılay’da son bulacak. Kortejin çıkış noktası olan Altınpark’tan itibaren etkinliklerin merkezi olan Kızılay’a kadar 9 km yol kat edilecek. Başkan Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’in yer alacağı kortej, Kızılay’da havai fişek ve ışık gösterileriyle karşılanacak.
Kortejin Kızılay’a ulaşmasının ardından, saat 20.00’da TBMM’nin de katkılarıyla hazırlanan eğlence programı başlayacak. Programda, ünlü sanatçılar Ferhat Göçer ile Gülşen alanı dolduran Ankaralılara muhteşem bir konser verecek.