Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

3 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ…

Sağlık Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliklerinde sporun insan sağlığındaki önemine dikkat çekilerek, teşvik amaçlı çeşitli hediyeler dağıtıldı.

04 Ekim 2012 Perşembe 01:30
3 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ…

 - SAĞLIK BAKANLIĞI İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ’NDE “SPORA TEŞVİK VE SAĞLIKLI YAŞAM AMACIYLA” ALTINPARK’TA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLEDİ
- “YÜRÜ ANGARALIM YÜRÜ” SLOGANIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLERE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK İLE SAĞLIK BAKANI AKDAĞ KATILDI
- BAŞKAN GÖKÇEK:
“BÜTÜN PARKLARIMIZDA VE REKREASYON ALANLARIMIZDA, GÖREVLENDİRECEĞİMİZ BEDEN ÖĞRETMENLERİ EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞLER YAPILACAK”
“BU YÜRÜYÜŞLERE KATILAN VATANDAŞLARIMIZA DEVAMLI OLARAK PEDOMETRE YANİ ADIMSAYAR HEDİYE EDECEĞİZ”
“SPORLA ARAM HER ZAMAN İYİ OLDU AMA SON ZAMANLARDA BİRAZ GEVŞETTİK GALİBA. BU İYİ BİR BAŞLANGIÇ OLDU”
-BAKAN AKDAĞ:
“SİZİN HUZURUNUZDA DEĞERLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ MELİH GÖKÇEK BEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM. BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK, OBEZİTEYE KARŞI MÜCADELEMİZDE BAŞINDAN BERİ ÇOK BÜYÜK KATKI VERDİ”

Sağlık Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliklerinde sporun yuruyus_400_04102012.jpginsan sağlığındaki önemine dikkat çekilerek, teşvik amaçlı çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Altınpark’ta “Yürü Angaralım Yürü” sloganı ile gerçekleştirilen programa Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Maria Cristina ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin binlerce pedometre (adımsayar), Sağlık Bakanlığı’nın ise yağmurluk ve şapka dağıttığı programda Bakan Akdağ ile Başkan Gökçek, Altınpark çevresinde yürüyüş yaptı.
Ankara’nın gururu Seğmenlerin kısa bir gösterisi ile başlayan 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde ilk sözü alan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentlileri spora teşvik edecek bir müjde verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bir yeniliğe imza atacaklarını dile getiren Başkan Gökçek, “Bütün parklarımızda ve rekreasyon alanlarımızda, görevlendireceğimiz beden öğretmenleri eşliğinde yürüyüşler yapılacak. Bu yürüyüşlere katılan vatandaşlarımıza devamlı olarak pedometre yani adımsayar hediye edeceğiz. Bu sayede bir gün içinde kaç adım attığınızı rahatlıkla bilecek ve ona göre hareket edeceksiniz” diye konuştu.

- “114 KM UZUĞUNLUĞUNDA 54 KOŞU YOLU”
Dünyada obeziteye karşı özellikle mücadele edebilmek için bu yürüyüşlerin son derece önemli olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin Başkentlilerin rahatlıkla “yürüyüş” yapabilmesi için birçok imkan sağladıklarını ifade etti. Belediye Başkanlığı döneminde 114 km uzunluğunda 54 adet koşu yolu yapıldığı bilgisini veren Başkan Gökçek, bunun yanında 52 adet halı saha, 13 tenis sahası ve daha birçok voleybol ve futbol sahasının Başkentlilere kazandırıldığının altını çizdi. Bu hizmetin yeterli olmadığını da vurgulayan Başkan Gökçek, “Bunu inşallah daha da fazlalaştırmaya gayret edeceğiz” dedi.
Başkan Gökçek, Dünya Yürüyüş Günü’nde güzel bir başlangıç yaptıklarına dikkat çekerek, “Böyle bir başlangıçtan sonra yuruyus_400_2_04102012.jpgbütün Ankaralıları her gün, her sabah yürüyüşe davet ediyorum. Koşu yollarımızda, parklarımızda, rekreasyon alanlarımızda yürüyüş sayesinde daha sağlıklı olacaklarına inanıyorum ve tekrar ediyorum adımsayarlarını devamlı olarak dağıtmaya devam edeceğiz. İlk etapta 30 bin adet aldık. Biter bitmez devamı gelecek, yeter ki siz sağlıklı olun” diye konuştu

- BAKAN AKDAĞ’DAN BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise konuşmasına “Hep birlikte yaşam biçimimizi değiştirmek, bazı alışkanlıklarımızdan vazgeçmek daha çok hareket etmek ve yürümek üzere bugün Ankara Altınpark’ta, sizlerle yürüyeceğiz” sözleriyle başladı.
3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde bütün Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da çeşitli etkinlikler düzenlediğini dile getiren Bakan Akdağ, “Şişmanlığa karşı, hastalıklara karşı” yürüdüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Ben sizin huzurunuzda değerli belediye başkanımız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek beye teşekkür ediyorum. Bir belediye başkanı olarak, obeziteye karşı mücadelemizde başından beri çok büyük katkı verdi. Bugün yapacağımız yürüyüş, belediyenin ön ayak olduğu, bizimle birlikte aktiviteye katıldığı yürüyüş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütün diğer belediyelere örnek olacağı bir etkinliktir. Kuşkusuz Sağlık Bakanlığı olarak lokomotif konumundayız ama obeziteye karşı kazanmak için bütün belediyelere önemli görevler düşüyor.”

- ALTINPARK’TA PEDOMETRELİ YÜRÜYÜŞ
Konuşmaların ardından Bakan Akdağ’ın kürsüden yaptığı “Yürü Angaralım Yürü” çağrısı ile Altınpark içindeki parkurda yürüyüş yapıldı. Bakan Akdağ ile Başkan Gökçek’in Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı pedometrelerden takarak başladığı yürüyüş boyunca yol kenarlarında belli aralıklarla kurulan stantlarda su ve elma ikramı yapıldı.
Yürüyüş sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Gökçek, kilosunun normal olduğunu, zayıflamayı düşünmediğini kaydetti. Spor yapmaya daha çok vakit ayırmaya çalışacağını kaydeden Başkan Gökçek, “Sporla aram her zaman iyi oldu ama son zamanlarda biraz gevşettik galiba. Bu iyi bir başlangıç oldu. Bundan sonra Bakanımla herhalde ara sıra yürürüz. Ama herkesin yürümesi lazım. Sağlıklı bir hayat için devamlı bir yürüyüş şart” diye konuştu.