50. YIL PARKI'NDAN MUHTEŞEM ANKARA MANZARASI

“50.Yıl Parkı”, Cebeci’de Başkent’in her noktasının kuşbakışı görülebileceği güzelliğiyle, seyir teraslarıyla, her yaştan vatandaşın gün içinde zaman ayırıp spor yaptığı, dinlendiği, nefes aldığı prestij bir park oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları sonrasında “Başkent’in Şehir Terası” özelliğine kavuşan 50. Yıl Parkı, Ankaralılara ağaçlar ve yeşillikler içindeki dereleriyle, seyir teraslarıyla gece ayrı gündüz ayrı güzellikleriyle Başkent’in o doyumsuz manzarasını sunuyor.

25 Eylül 2013 Çarşamba 10:54
50. YIL PARKI'NDAN MUHTEŞEM ANKARA MANZARASI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE RESTORASYON ÇALIŞMALARIYLA “BAŞKENT’İN ŞEHİR  TERASI” ÖZELLİĞİNE KAVUŞAN PARK; ÇOCUKLAR,  GENÇLER VE AİLELERİN DİNLENDİĞİ, NEFES ALDIĞI PRESTİJ BİR PARK OLDU

50_yil_park_12.jpg“50.Yıl Parkı”, Cebeci’de Başkent’in her noktasının kuşbakışı görülebileceği güzelliğiyle, seyir teraslarıyla, her yaştan vatandaşın gün içinde zaman ayırıp spor yaptığı, dinlendiği, nefes aldığı prestij bir park oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları sonrasında “Başkent’in Şehir Terası”  özelliğine kavuşan 50. Yıl Parkı, Ankaralılara ağaçlar ve yeşillikler içindeki dereleriyle, seyir teraslarıyla gece ayrı gündüz ayrı güzellikleriyle Başkent’in o doyumsuz manzarasını sunuyor.

Başkentliler, parktaki piknik masalarında ya termosla çay ve soğuk sandviç keyfi yaşıyor ya da parkın en yüksek tepesindeki çay bahçesinde sohbet ediyor, kahvesini yudumlayıp Cebeci’nin sırtlarında esen rüzgarın tadını çıkartıyor.

-ÇOCUKLARIN GÖZDESİ SÜS BALIKLARI…

Yaklaşık 130 bin metrekarelik alanı kaplayan parkta 3 bin 500 metrekarelik ve bin 300 metrekarelik iki ayrı gölet, derelerle birbirine bağlanırken irili ufaklı pek çok süs balığına da ev sahipliği yapıyor.

Suyun engebeli alanda akışı ve rengarenk balıklar, parka gelen çocukları ayrı bir hayal dünyasına sürüklüyor.

Parkın sınır köşelerindeki kamelya ile banklarla, bölgenin doğal dokusuna uygun olarak hem dinlenme hem de piknik yapma alternatifi var. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerinin diktikleri sayısız ağaç ve oluşturdukları çim alanlarla var olan yeşil doku artık daha da zengin.

-“MİNİ LUNAPARK ÇOK SEVİMLİ”

Parkta çeşmeler, bin 100 metrekarelik 4 çocuk oyunu alanı ile 1 adet de buz pateni pisti bulunuyor. Büyük ilgi gören yerlerden biri de çocuklar için tasarlanmış yaklaşık 10 bin 500 metrekarelik mini lunapark. Dönme dolap, çarpışan arabalar, salıncak her zaman çocukların gözdesi oluyor.

Almanya’nın Köln şehrinden Ankara’ya tatile gelen Simge  Boztepe kuzenleriyle geldikleri 50. Yıl Parkı’nı çok beğendiklerini söyleyerek, “Almanya’da kent içinde böyle güzel parklar yok. Mini lunapark çok sevimli. Tüm günümüzü parkta  geçirdik” diyor.

Halı saha, yaya yolları, kondisyon aletleri bulunan spor alanları, parkın 7’den 70’e tüm ziyaretçilerine spor yapabilme  olanağı veriyor.

Lunaparkın hemen altında parkın en yüksek ve her taraftan rahatlıkla görülebilen yamacında halıdan yapılan bir Türk Bayrağı  var. Ayrıca 110 metrelik Türkiye’nin en uzun bayrak direği, tüm ihtişamıyla kentin her tarafından görülebiliyor.