Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

71 İLİN İTFAİYE MÜDÜRÜ, ANKARA İTFAİYESİ'Nİ GEZDİ

İtfaiyecilerin Mesleki Standardı’nın masaya yatırıldığı istişare toplantısına katılmak üzere Ankara’da bulunan Türkiye’nin 71 ilinden gelen itfaiye daire başkanı ve müdürleri, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek, çalışmalara ilişkin bilgi aldılar.

09 Eylül 2013 Pazartesi 09:17
71 İLİN İTFAİYE MÜDÜRÜ, ANKARA İTFAİYESİ'Nİ GEZDİ

-TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFINDAN 71 İLİN İTFAİYE DAİRE BAŞKANLARI VE MÜDÜRLERİ, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI’NI GEZEREK, ÇALIŞMALARA İLİŞKİN BİLGİLER ALDILAR
-İTFAİYE DAİRE BAŞKANI CEYHUN TONGUÇ KARAKUŞ:
“DİĞER İLLERDEKİ DAİRE BAŞKANLARIMIZ VE MÜDÜRLERİMİZ, ÇALIŞMALARIMIZ KONUSUNDA BİZDEN EĞİTİM ALMAK İSTİYORLAR”


itfaiye.jpgİtfaiyecilerin Mesleki Standardı’nın masaya yatırıldığı istişare toplantısına katılmak üzere Ankara’da bulunan Türkiye’nin 71 ilinden gelen itfaiye daire başkanı ve müdürleri, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek, çalışmalara ilişkin bilgi aldılar.
Uzman personeli, dünya standartlarındaki teknik donanımı, en üst düzeydeki görev bilinci ve performansıyla göz dolduran Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın çalışmalarını, Türkiye’nin 71 ayrı ilinin daire başkanları ve müdürleri örnek almak istediklerini kaydettiler.
İstişare toplantısının ardından Ankara İtfaiyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları ve verdiği eğitimleri yerinde görmek üzere ziyarette bulunan Türkiye’nin itfaiye liderleri, çalışmaları hayranlıkla izlediler.
İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş’un, itfaiye merkezini gezdirdiği konuklar ilk önce, Ankara İtfaiyesi’nin çalışmalarının ve araçlarının tanıtıldığı sinevizyon gösterisini izledi. Ardından konuklara itfaiye araçlarının ve yangın söndürme çalışmalarının birebir olarak yaşatıldığı Simülasyon Merkezi’ni, Su Altı Kurtarma Timi’nin modern teçhizatını, içerisinde her türlü ihtiyacı karşılamaya yönelik ekipmanların bulunduğu Karavan Araçları’nı, en son teknoloji yangın eğitiminin verildiği Yangın Simülatörü’nü ve çağrı karşılama ile yangına müdahalenin yönlendirildiği Komuta Merkezi’ni tanıtan Karakuş, çalışmalara ilişkin de bilgiler verdi.
71 ayrı ilin itfaiye daire başkanları ve müdürleri, yaklaşık 750 kişilik personel, 160’a yakın güçlü araç filosu ve değişik noktalardaki merkezleriyle Başkent’in dört bir tarafında yangın ve arama-kurtarma hizmeti veren Ankara İtfaiyesi’nin çalışmalarını hayranlıkla izlediler.
Ankara İtfaiyesi’nin yapmış olduğu yenilikçi ve öncü çalışmalara imza attığını anlatan Karakuş, “Konuklarımız, buradaki projeleri kendileri de uygulayacaklar. Özellikle eğitim talepleri çok fazla geliyor” dedi.
Daire başkanlıklarında uygulamış oldukları projelerin birçoğunun Türkiye’de ve dünyada ilk olduğunu ve esin kaynağı oluşturduğunu da anlatan Ceyhun Tonguç Karakuş, “Tüm İtfaiye müdürlükleri ve daire başkanlıklarına bu konularda da yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

-İTFAİYECİLER HAYRAN KALDI

Türkiye’nin dört bir tarafındaki 71 ayrı ilden Ankara’ya gelen ve Başkent itfaiyesinin çalışmalarını gezen konuklardan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım,
“Ankara’daki bu gelişmeleri ve itfaiyecilere yönelik yapılan bu çalışmaları görmek ve bir Ankara’nın bu konuda ağabeylik rolü üstlenmesi bizi fazlasıyla mutlu etti” diyerek sözlerini dile getirirken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İbrahim Hakkı Bilici de gezi sonrası izlenimlerini şu sözleriyle açıkladı:
“Öncelikle Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum. Sürekli Ankara gidip gelen biriyim. Son zamanlarda Ankara itfaiyesinde gözle görülen çok ciddi büyük gelişmelerin olduğunu gördük. Burada daire başkanımızın yapmış olduğu bu çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. yapmış olduğu yeniliklerden özellikle animasyon odaları, komuta merkezi ve diğer itfaiye personelinin eğitimi ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar takdire şayan çalışmalardır.” 

71 İLİN İTFAİYE MÜDÜRÜ, ANKARA İTFAİYESİ'Nİ GEZDİ
71 İLİN İTFAİYE MÜDÜRÜ, ANKARA İTFAİYESİ'Nİ GEZDİ
71 İLİN İTFAİYE MÜDÜRÜ, ANKARA İTFAİYESİ'Nİ GEZDİ
71 İLİN İTFAİYE MÜDÜRÜ, ANKARA İTFAİYESİ'Nİ GEZDİ
71 İLİN İTFAİYE MÜDÜRÜ, ANKARA İTFAİYESİ'Nİ GEZDİ
71 İLİN İTFAİYE MÜDÜRÜ, ANKARA İTFAİYESİ'Nİ GEZDİ
71 İLİN İTFAİYE MÜDÜRÜ, ANKARA İTFAİYESİ'Nİ GEZDİ