Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“81 İlde Türkülerle Türkiye” Sergisi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 81 İL’E AİT TÜRKÜLERİ YÖRENİN GÜZEL FOTOĞRAFLARIYLA SUNDUĞU SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

01 Ocak 2011 Cumartesi 07:55
“81 İlde Türkülerle Türkiye”  Sergisi…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “81 İlde TürkülerleTürkiye” adlı fotoğraf sergisi büyük ilgi görüyor.
Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan sergide, 81 ilden güzel fotoğraflarla o yörenin dillerden düşmeyen türküleri Başkentlilere sunuluyor. 
Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan sergide, her ilin ayrı güzelliğinin yer aldığı fotoğraflarda o yörenin sevilen türküleri hatırlatılıyor. Büyük boyutlardaki 110 fotoğrafla tüm Türkiye Başkentlilerin gözleri önüne serilirken, bölgenin türküleri de bir kez daha hatırlarına getiriliyor. 

-“TÜRK HALK MÜZİĞİ’NİN SEVİLMESİNE KATKIDA BULUNULMUŞ”

Sergiyi gezen Başkentlilerden emekli öğretmen Atila Gürpınar, Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederken, “Bu güzel fotoğraflarla Türk Halk Müziği’nin önemi hatırlatılmış ve sevilmesine öncülük edilmiş. Bu ezgilerdeki sözleri gençlerin çok iyi incelemesini isterim. Türkülerimizde yaşama dair her türlü ipucu var” diyor. 
Doğma büyüme Ankaralı olduğunu belirten Ülkü Altınok, ülkemizin her bölgesinin kültürüyle, doğasıyla ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu söylerken, Avukat Ümit Gülseven ise “Sergiye kızım da tüm sınıf arkadaşlarıyla birlikte gelmişti. Çok başarılı buldum. Ben Vanlıyım.  Doğrusu böyle sergiler sayesinde kendi doğduğumuz şehirlerimizi de hatırlamış oluyoruz” diye konuştu.