Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

AİLE BAKANLIĞI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E ÖDÜL

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetlerinden biri daha ödülle taçlandırıldı. Türkiye’ye örnek çalışmalar kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın pek çok projesine destek veren Büyükşehir Belediyesi “Aile Eğitim Programı kapsamında en çok eğitim açan belediye başkanlığı” ödülüne layık görüldü.

21 Kasım 2013 Perşembe 09:44
AİLE BAKANLIĞI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E ÖDÜL

-AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI, AİLE EĞİTİM PROGRAMI KAPSAMINDA “EN ÇOK EĞİTİM AÇAN BELEDİYE ÖDÜLÜ”NÜ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’E VERDİ

-ÖDÜLÜ EŞİ NEVİN GÖKÇEK İLE BİRLİKTE ALAN BAŞKAN GÖKÇEK:

“ZANNEDİYORUM BAKANIMIZ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BİZLERLE BERABER ANTEP’TE HİZMETE DEVAM EDECEK, DURUM ONU GÖSTERİYOR”

“ÖZELLİKLE AİLENİN DAĞILMAMASINI, ÇOCUKLARLA UYUMU TEMİN ETMEK İÇİN PEK ÇOK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIKLAR VE SEMİNERLER UYGULUYORUZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetlerinden biri daha ödülle taçlandırıldı. Türkiye’ye örnek çalışmalar aile_odulu_DNR_0774.JPGkapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın pek çok projesine destek veren Büyükşehir Belediyesi “Aile Eğitim Programı kapsamında en çok eğitim açan belediye başkanlığı” ödülüne layık görüldü.

Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’ye örnek olan sosyal belediyecilik anlayışı ve bu kapsamda yürütülen projeler ile ödüle doymuyor. Bugüne kadar ulusal ve uluslar arası pek çok kurumdan ödüle layık görülen ve takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yürüttüğü Aile Eğitim Programına verdiği destekten dolayı da onurlandırıldı. Büyükşehir Belediyesi, Bakanlık tarafından “Aile Eğitim Programı çerçevesinde en çok eğitim açan belediye başkanlığı” ödülüne layık görüldü.

Rixos Otel’de düzenlenen törende ödülü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’e verdi.   

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Gökçek, “Sayın bakanımız böyle bir ödüle bizi layık gördüğü için şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in göreve gelmesiyle Türkiye’de kadınlar ve aileler üzerinde çok mükemmel anlamda değişiklikler olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Kendisine ne kadar teşekkür etsek az. Yakında zannediyorum bakanımızı kaybedeceğiz. Ve belediye başkanı olarak bizlerle beraber Antep’te devam edecek, durum onu gösteriyor. Bu bizim için üzüntü kaynağı ama Antepliler için de sevinç kaynağı” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile de işbirliği içinde aile konusunda elinden gelen gayreti sarf ettiğini ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Özellikle ailenin dağılmamasını temin etmek için, çocuklarla uyumu temin etmek için pek çok psikolojik danışmanlıklar ve seminerler uyguluyoruz. Gerek aile yaşam merkezlerinde gerek hanım lokallerinde bu eğitimler zirvede. Bundan sonra da bu tip faaliyetlerimiz devam edecek. Eşim, şahsım ve tüm ekibimiz adına teşekkür ediyorum.”

BAKAN ŞAHİN: TÜRKİYE ÇAPINDA 3 BİN EĞİTİMCİ

Çalışmalarından dolayı Aile Eğitim Programına destek veren tüm valilik, belediye ve sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Bakan Şahin ise “Aile toplumun temelidir. Bu kurumla ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde, toplumun farklı kesimleriyle işbirliği içinde devam etmektedir” dedi.

Türkiye genelinde 81 ilde 3 bin eğitimci bulunduğunu dile getiren Bakan Şahin, “Desteğiniz, katılımınız,  bundan önceki verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnanmış bir eğitici, birçok ailenin devamını getirecektir. İnanmak başarının yarısıdır. Önemli olduğuna inanacağız ve hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

- BÜYÜKŞEHİR 5 BİN 200 KİŞİYE ULAŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül 2012 de “Hedef Mutlu Aile” projesiyle, aile eğitim programlarına başladı. Bu proje ile Büyükşehir Belediyesi daha önce de “sosyal belediyecilik” alanında ödüle layık görüldü.

Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitim Merkezinde, başta evlilik okulu, eğitim seminerleri, anne-baba okulu olmak üzere verilen aile içi eğitimler veriyor. Merkezde uzman psikologlar tarafından bugüne kadar 425 çifte evlilik okulu seminerleri verildi. Seminerde, aile içi iletişim, çatışmaların çocuklar üzerindeki etkileri gibi konular işlendi.

Evlilik Okulu programından yeni evlenecek çiftlerin yanı sıra, evli çiftler de faydalanıyor.  Altındağ, Mamak, Pursaklar, Eryaman bölgelerinde bulunan aile yaşam merkezlerinde aile eğitim seminerleriyle 5 bin 200 katılımcıya ulaşıldı. Seminerler her bölgede 8 hafta boyunca devam etti.

2014 yılında evlenecek çiftlere verilecek aile eğitim program çalışmaları da tamamlanmış bulunuyor.

AİLE BAKANLIĞI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E ÖDÜL
AİLE BAKANLIĞI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E ÖDÜL
AİLE BAKANLIĞI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E ÖDÜL
AİLE BAKANLIĞI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E ÖDÜL
AİLE BAKANLIĞI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E ÖDÜL
AİLE BAKANLIĞI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E ÖDÜL
AİLE BAKANLIĞI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E ÖDÜL
AİLE BAKANLIĞI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E ÖDÜL