Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER BÖLGE DANIŞMA TOPLANTISI…

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetim Başkanlığı 7. Bölge Yerel Yönetimler Bölge Danışma Toplantısı’na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “AK Parti demek belediyecilik demek. Türkiye’de belediyeciliği AK Parti öğretiyor” dedi.

21 Eylül 2012 Cuma 15:13
AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER BÖLGE DANIŞMA TOPLANTISI…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI MELİH GÖKÇEK: “AK PARTİ DEMEK BELEDİYECİLİK DEMEK. TÜRKİYE’DE BELEDİYECİLİĞİ AK PARTİ ÖĞRETİYOR”

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetim Başkanlığı 7. Bölge Yerel Yönetimler Bölge Danışma Toplantısı’na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “AK Parti demek belediyecilik demek. Türkiye’de belediyeciliği AK Parti öğretiyor” dedi.
Altınpark ANFA B Salonu’nda, yerel yönetimlerin yapmış olduğu çalışmalar ve projeler hakkında bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra, AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Kayseri, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Nevşehir, Kırşehir Belediye başkan ve temsilcileri, ilçe belediye başkanları, yerel yönetim temsilcileri ile il genel meclisi üyeleri katıldı.
Konuşmalara geçilmeden önce yerel yönetimlerde gerçekleştirilen sosyal ve kültürel projeler sonucunda oluşan “mutlu aileler, mutlu şehirler” konulu sinevizyon gösterisi yapıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Melih Gökçek, “AK Parti demek belediyecilik demek. Türkiye’de belediyeciliği AK Parti öğretiyor. Her zaman şunu söylüyorum. Eğer rahat etmek istiyorsanız, bir AK Partili belediye başkanı seçin ve farkımızı görün” dedi.
Sosyal medyada fazla yer alan biri olduğu için kendisine çok soru geldiğini ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Mesela İzmirlilerden sık sık twit gelir. Derler ki ‘burası ne zaman kurtulacak ?’ Ben de ‘Ne zaman ki oraya bir AK Partili belediye seçerseniz, o zaman İzmir kurtulur’ derim her zaman. Gerçek bu.”

“TÜRKİYE’ DE BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI BİZ DEĞİŞTİRDİK”

“Türkiye’de özellikle belediyecilik anlayışını biz değiştirdik” diye konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Biz belediyeciliğin sadece yol su kanalizasyon yapmak olmadığını, en az sosyal kültürel projelerin de o kadar önemli olduğunu öğrettik. Bugüne kadar samimiyetle söylüyorum, Türkiye bunu bilmiyordu. Sayın Başbakanımız ile aynı dönemde seçilerek, hizmete başladık. O dönemden başlayan yeni belediyecilik anlayışı, gittikçe gelişti. AK Parti iktidarı döneminde daha da ilerledi. Bugün meyvelerini de tek tek topluyoruz” dedi.
Başkan Gökçek, sosyal yardım, kültürel faaliyet, kentsel dönüşüm ne demek? Rekreasyon alanı, alt üst geçitler nasıl yapılır? Tüm bunları AK Partili belediyelerin öğrettiğini vurgulayarak, “Biz bunları yaparken muhalefet bizi tenkit etti, yardımlarımızla alay ettiler ama kendileri de taklit ettiler. Alt üst geçitlerle alay ettiler kendileri de yapmaya başladılar” diye konuştu.

-“CHP’Lİ ESKİŞEHİR, İZMİR, ANTALYA VE MERSİN BELEDİYE BAŞKANLARININ TAMAMIYLA TELEVİZYONA ÇIKMAYA HAZIRIM”

Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında CHP’li belediyelerin çalışmalarıyla ilgili sözlerini de değerlendiren Başkan Gökçek, daha sonra şunları söyledi:
“Ertesi gün twitterdan yazmaya başladım. CHP’nin 4 büyük belediye başkanı var. Eskişehir, İzmir, Antalya, Mersin. Şimdiden söyleyeyim, bunların hiçbiri yalnız başlarına bizimle projelerini ve belediyeciliği tartışmak için televizyona çıkmayı kabul etmezler. Şimdi size bomba gibi bir teklif daha. Teki çıkmaya cesaret edemezse, dördü bir araya gelsin. Gelebiliyorsan sen de gel. Biz bunu kaç sefer tekrar ettik. Cevap almadık, cevap da veremezler. Böyle bir muhalefet olduğu için de Allah’a şükretmemiz lazım. Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başından da gitmesini hiç istemiyorum. Allah onu hep CHP’nin başında kılsın. Yerel seçimlere bir sene kaldı. Bir sene çok daha fazla çalışacağız.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla tüm belediyelere örnek olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, toplantıya katılan Belediye başkanları ve diğer katılımcılar ile tek tek fotoğraf çektirdi.