ALMAN HEYETTEN BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET

Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

06 Mayıs 2014 Salı 10:07

-HANNOVER BELEDİYE BAŞKANI SCHOSTOK, BAŞKAN GÖKÇEK’İ MAKAMI’NDA ZİYARET ETTİ

-ALMANYA’NIN DOĞASI EN YEŞİL KENTLERİNDEN BİRİ OLAN HANNOVER’İN BELEDİYE BAŞKANI SCHOSTOK, BAŞKAN GÖKÇEK’E “YEŞİL HANNOVER” KİTABI HEDİYE EDERKEN, BAŞKAN GÖKÇEK DE ALMAN HEYETE “YEŞİL ANKARA” KİTABINI VERDİ

alman_heyet_ziyaret_BAR_6313.JPGBaşkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette Hannover Belediye Başkanı Schostok’a; Hannover Bilim Kenti ve Uluslararası Büro Müdürü Theda Minthe, Aşağı Saksonya Eyaleti Göç ve Katılımdan Sorumlu Eyalet Bürosu’ndan Alptekin Kirci, Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü Başkan Yardımcısı Philipp zu Erbach-Fürstenau da eşlik etti.

Ziyarette her iki kentin belediyeleri arasında gerçekleştirilebilecek işbirliği programları ve kültürel etkinlikler ele alındı. Başkan Gökçek, Alman heyete Ankara’da gerçekleştirdikleri projelerle ilgili de bilgi verdi.

-“YEŞİL” BULUŞMASI

Ziyaret sırasında Hannover Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, Başkan Gökçek’e Almanya’nın doğası en yeşil kentlerinden biri olan Hannover ile ilgili bir albüm hediye ederken, Başkan Gökçek de Alman konuklarına Ankara’nın son yıllarda gerçekleşen rekreasyon alanlarını fotoğraflarla anlatan “Yeşil Ankara” kitabını verdi.

Başkan Gökçek konuklarına ziyaretin anısına bir de çini tablo takdim etti.

Sıcak bir havada geçen görüşme sonunda toplu hatıra fotoğrafı çektirildi, Başkan Gökçek konuklarını makam çıkış kapısına kadar yolcu etti.