Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Altın Gençler Cezaevine Neşe Saçtı…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALTINDAĞ GENÇLİK MERKEZİ ÜYELERİNDEN OLUŞAN TİYATRO TOPLULUĞU, SİNCAN KAPALI CEZAEVİ’NDE BULUNAN GENÇLER İÇİN SAHNEYE ÇIKTI - CEZAEVİNİN KASVETLİ HAVASINI DAĞITAN GENÇ TİYATROCULAR, YAMUK PRENSES VE YEDİ BUÇUK CÜZELER İSİMLİ KOMEDİ İLE SALONU KAHKAHAYA BOĞDU

27 Şubat 2012 Pazartesi 14:15
Altın Gençler Cezaevine Neşe Saçtı…

tiyatro_400_2_27022012.jpg

 Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi üyelerinden oluşan Tiyatro Topluluğu, Sincan Kapalı Cezaevi’nde bulunan genç kardeşlerine dışarıdan neşeli bir esinti getirdi. Yamuk Prenses ve Yedi Buçuk Cüceler isimli komedi ile sahneye çıkan topluluk, genç ve çocuk yaştaki mahkumlardan oluşan izleyicileri kahkahaya boğdu.
Profesyonel bir performans, amatör bir ruhla mucizeler gerçekleştiren Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro ekibi, örnek olacak bir çalışmaya daha imza attı. Tohumları 2000 yılında Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nde atılan, daha sonra drama çalışmaları, hayata dair sohbetler, okumalar, diksiyon ve oyunculuk dersleriyle kısa sürede gelişip dönüşerek, Altındağ Gençlik Merkezi’ne transfer olan tiyatro topluluğu, küçük yaşta cezaevi ile tanışan yaşıtlarına farklı bir gün yaşattı.
Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Sosyologu Müge Sarımaden’in teklifini geri çevirmeyen Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğu, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler’in farklı ve mizahi bir dille yorumlandığı Yamuk Prenses ve 7 buçuk Cüceleri, Sincan Kapalı Cezaevi bünyesindeki Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’ndaki yaşıtları için sergiledi.
Cezaevi’nin kasvetli havasını birkaç saatliğine de olsa dağıtan oyun ile küçük mahkumlar neşeli bir gün geçirdi, salondan sık sık kahkahalar yükseldi. Oyun sonunda Altındağ Gençlik Merkezi İdarecileri ve Tiyatro Topluluğu’na Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu   Müdürü Nemci Acun tarafından başarı belgesi verildi.

tiyatro_400_3_27022012.jpg