Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Anadolu Ajansı Objektiflerinden 30 Ağustos Fotoğrafları…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Anadolu Ajansı İle Ortaklaşa Organize Ettiği, “Anadolu Ajansı Objektiflerinden Zafer Bayramı” Fotoğraf Sergisi Metro Sanat Galerisi’nde Açıldı

26 Ağustos 2010 Perşembe 01:45
Anadolu Ajansı Objektiflerinden 30 Ağustos Fotoğrafları…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Ajansı’nın (AA) birlikte organize ettiği “Anadolu Ajansı Objektiflerinden Zafer Bayramı” fotoğraf sergisi, Metro Sanat Galerisi’nde açıldı.

1.JPG
 Serginin açılış kurdelesini Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ömer Vural ve Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörü Avni Kavlak birlikte kestiler.
AA çalışanlarının, 1960 yılından bu yana AKM (Hipodrom) alanında düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları fotoğraflarından oluşan serginin açılışında konuşan Genel Müdür Bengi, “Bugün burada ulusal kurtuluşumuzu taçlandıran milli mücadelenin ödülü Zafer Bayramı’nı kutlama etkinlikleri kapsamında bir fotoğraf sergisi açıyoruz. Anadolu Ajansı’nın 90. kuruluş yıldönümü vesilesiyle bu fotoğraf sergisi daha bir anlam ifade ediyor” dedi.  

2.jpg
 Milli mücadele yıllarından bu yana tarihe tanıklık eden AA’nın bu mücadelenin sesini duyurmak üzere kurulan bir haberle kuruluşu olduğunu anlatan Bengi, “90. yılımızda, Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde bu sergiyi açmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Ayrıca, bize bu imkanı sağladığı için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Ajansı’nın halkla iç içe olan bu mekanda açtığı serginin devamını diliyor ve yeni işbirliği çerçevesinde yeni sergilerimizi de burada vatandaşımızın izlenimlerine sunmayı umut ediyoruz” diye konuştu.
 Hilmi Bengi’nin ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörü Kavlak da daha önce kendisinin de AA’da çalıştığını hatırlatarak, “Anadolu Ajansı ile Büyükşehir Belediyesi’nin bu ortak faaliyeti gerçekten güzel bir görüntü. Anadolu Ajansı’nın tarihi arşivinden, Ankaralıların beğenisine sunulan bu eserlerin en güzel şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz. Sayın genel müdüre de bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah ileriki dönemde daha çok işbirliği ile metro sanat galerimizde Anadolu Ajansımızın değerli çalışanlarının eserlerini görebiliriz” dedi.
-31 AĞUSTOS’A KADAR AÇIK KALACAK

3.jpg
 Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen konuklar, sergiyi gezerek, fotoğrafları incelediler. 1960 yılından bu yana AKM Alanında düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının fotoğraflarının yer aldığı sergide 103 adet fotoğraf bulunuyor. O günden bu güne düzenlenen kutlamaların kronolojik bir sırayla sergilendiği fotoğraflar sayesinde, AA çalışanlarının gözlerinden 30 Ağustos kutlamaları bugünle buluşuyor. Sergi 31 Ağustos Salı gününe kadar Başkentliler tarafından gezilebilecek.