Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Anfa Güvenlik Başkentlilere Güven Veriyor…

-BAŞKENTLİLER ANFA GÜVENLİK PERSONELİNİN KORUMASI ALTINDA PARKLAR VE REKREASYON ALANLARINDA HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE VAKİT GEÇİRİYOR -ANFA GÜVENLİK ELEMANLARI DAĞLIK VE ENGEBELİ ALANLARDA KIŞ AYLARINDA HİZMET VERİLMEK ÜZERE 25 ATV MOTORU İLE 10 SC0TER MOTORU FİLOSUNA KATTI

27 Ocak 2012 Cuma 14:24
Anfa Güvenlik Başkentlilere Güven Veriyor…

anfaguvenlik_200.jpg

Büyükşehir Belediyesi, Başkentin dört bir yanında vatandaşların hizmetine sunduğu parklarda, piknik alanlarında ve birbirinden güzel rekreasyon bölgelerinde herkesin huzurlu bir ortamda mevsimin tüm güzelliklerinin tadına varması için güvenliği de en üst düzeyde sağlıyor.  
Kış mevsiminin en güzel hallerinin yaşandığı, karın bembeyaz bir gelinliği giyer gibi parkları, ağaçları süslediği bu günlerde, Başkent’i çevreleyen göl manzaralı piknik alanlarında, mangal keyfi ile birlikte karın eşsiz güzelliği yaşanıyor.
Büyükşehir Belediyesi ise,  Başkentlilerin bu güzellikleri doyasıya ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri için tüm alanlarda gerekli önlemleri alıyor.
ANFA Güvenlik elemanları, huzur ve güvenli bir ortam sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne ait yeşil alanlar, parklar ve rekreasyon alanlarının yanı sıra mezarlıklar ve içme suyu baraj alanlarında 24 saat görev yapıyor.
ANFA, iyi yetişmiş ve deneyimli kadrosuyla bu alanlarda güven ve huzuru sağlarken, elemanlarının teknik alt yapısının güçlenmesi doğrultusunda araç parklarını da sürekli yenileyerek daha seri ve kaliteli hizmet verilmesini sağlıyor. 
-GÜVENLİĞİ 2 BİN 415 KİŞİ VARDİYALI OLARAK SAĞLIYOR
ANFA Güvenlik yetkilileri,  Altınpark, Harikalar Diyarı, Göksu Park, Mavi Göl, Mogan Park, Gençlik Parkı, Dikmen Vadisi, 50. Yıl Parkı’nın yanı sıra 110 farklı noktadaki irili ufaklı parklar ile mezarlıklarda, 7 baraj ve baraj alanı ile 5 isale hattının güvenliğinin ANFA elemanlarınca sağlandığını ifade ederek, bu bölgelerde vardiyalı olarak 2 bin 415 güvenlik elemanın görev yaptığını kaydettiler.
ANFA Güvenlik Hizmetleri ve Sistemleri bünyesinde Özel Güvenlik hizmetini yerine getiren kadronun nitelikli, bilgili, yasalara bağlı,  profesyonel bir eğitimden geçirilmiş kişilerden oluştuğunu ifade eden yetkililer, “Elemanlarımız, yaz-kış vatandaşların  mezarlık ziyaretlerini güven içerisinde yerine getirmelerini sağlarken, parklarda, piknik alanlarında güven içerisinde zaman geçirmeleri için de çaba harcıyor. Baraj ve baraj alanlarının güvenliğini de temin eden ANFA Güvenlik elemanları, 24 saat kesintisiz hizmet verirken, çalışanlar da 12 gezici ve 68 sabit amir ile sürekli kontrol edilmektedir” dediler.
ANFA Güvenlik elemanlarının barajlarda ve göllerde meydana gelebilecek boğulma vakalarının önlenmesine yönelik çalışmalarının da olduğunu anlatan yetkililer, kadro içerisinde cankurtaran sertifikası olan özel eğitimli kişilerin de bulunduğunu söylediler.
ZORLU DOĞA KOŞULLARI İÇİN ARAÇ FİLOSU GÜÇLENDİRİLDİ
Hizmet filosunun teknik alt yapısını gelişen teknolojik imkanlar doğrultusunda geliştirmeyi ihmal etmediklerinin altını çizen ANFA Güvenlik yetkilileri, “Dağlık ve engebeli alanlarda, kış aylarında daha hızlı hizmet verebilmek ve erişimin daha çabuk sağlanmasını temin etmek için yeni 25 ATV motoru ve 10 adet scooter motor daha hizmet filosuna dahil edildi. Diğer araçlarla birlikte her geçen gün daha güçlü bir teknik alt yapıya sahip oluyoruz” diye konuştular.
-“ATLI GÜVENLİK ELEMANLARI İLGİ ÇEKİYOR”            
Farklı rekreasyon alanları ile uluslararası ödüllerin sahibi olan  Başkent’in prestij parklarından Altınpark, Mavi Göl ve Mogan Park’ta atlı güvenlik elemanlarınca hizmet verildiğini anlatan yetkililer, bu bölgelerde görev yapan 12 atlı güvenlik elemanının ziyaretçilerin,  özellikle de küçük  çocukların büyük ilgisini çektiğini söylediler. 
ANFA yetkilileri, hizmet verdikleri alanlarda güvenliği en üst seviyede sağlamalarına karşın çok nadir de olsa bazı  olumsuz durumların yaşanabildiğini ifade ederek, “Güvenlik elemanlarımız, görev alanlarında suç unsuru teşkil edecek bir  durumla karşılaştıklarında olaya el koyarak, suçun devamını önlemekte, olay yerini ve delilleri muhafaza altına alarak kolluk kuvvetlerine haber vermektedirler. Ayrıca görev bölgelerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangınlara ilk müdahaleyi yaparak, itfaiye ekipleri gelene kadar yangının büyümesinin önüne de geçmiş oluyorlar” diye konuştular.