Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANITLARA RUTİN TEMİZLİK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in tarihi simgeleri olan anıtları düzenli aralıklarla temizleyerek, tarihine yakışır görüntülerini muhafaza etmek için çalışıyor.

22 Ocak 2014 Çarşamba 13:30
ANITLARA RUTİN TEMİZLİK

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENT İÇİNDEKİ TARİHİ ANITLARI RUTİN OLARAK TEMİZLİYOR, KUŞ PİSLİKLERİNDEN ARINDIYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİĞİ DAİRESİ BAŞKANI ÖMER ÖKSÜZ:

“ANITLARDA TEMİZLİK ÇALIŞMALARIMIZI PERİYODİK OLARAK SÜRDÜRÜYORUZ”

-“ÖZELLİKLE ULUS ATATÜRK ANITI VE GÜVENPARK’TAKİ GÜVEN ANITI’NDA DÜZENLİ ARALIKLARLA GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA, ANITLARIN ÇEVRESİNDEKİ MEYDANLARI DA TEMİZLİYORUZ”

HKN_4011.jpg     Başkent’in simgeleri olan anıtları, özellikle kuş pisliklerinden oluşan görüntü kirliliğinden arındırmak için gerçekleştirilen rutin çalışmalar kapsamında, anıtların çevrelerindeki meydanlar da yıkanarak, pırıl pırıl yapılıyor.
 

-ANITLARA İTİNALI TEMİZLİK

Büyükşehir Belediyesi kent içindeki tarihi anıtların düzenli olarak temizliğini yapıyor. Yaya yoğunluğunun en fazla olduğu merkezlerde bulunan tarihi anıtlar, basınçlı su ile yıkanıyor ve çevreleri düzenli olarak temizleniyor.

Başkent’in tarihi simgelerinden olan ve Güvenpark’a adını veren Güven Anıtı’nı (Emniyet Abidesi), özenle yıkayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkent’in en merkezi noktasında yeşili ve renk cümbüşü görüntüsüyle Ankaralıların nefes alma duraklarından biri olan Güvenpark meydanını da rutin olarak temizliyor.

         Ulus’ta bulunan ve Ankaralıların yanı sıra turistlerin de Ankara anı fotoğraflarında yer alan Atatürk Anıtı’nı ve çevresini de düzenli olarak temizleyen ve kuş pisliklerini ortadan kaldıran ekipler, gece gündüz süren temizlik çalışmaları kapsamında, anıtlara ayrı bir önem verildiğini belirterek, anıt temizliklerinin periyodik olarak gerçekleştirildiğini ifade ettiler.

-TARİHİ SİMGE GÜVEN ANITI’NA YAKIŞIR TEMİZLİK

Tarihi anıtlarda yapılan temizlik çalışmalarının düzenli aralıklarla gerçekleştirildiğini anlatan Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz, “Başkent’in dört bir tarafında sürdürdüğümüz temizlik çalışmaları kapsamında, anıtlara özel bir önem veriyor ve itinayla yıkıyoruz. Sadece anıt temizliği çalışmaları kapsamında 12 kişilik ekip, sıcak ve soğuk su araçları ile bir su tankeri görev yapıyor. Ekiplerimiz son olarak da yaya yoğunluğunun fazla olduğu Güvenpark içerisinde bulunan Güven Anıtı’nı baştan aşağı sıcak su ile yıkayıp, özellikle de kuşlardan kalan kirlilikten arındırdı” dedi.

Güven Anıtı’nın özellikle kuşların havalandığı görüntüsünün güzelliğine dikkat çeken Öksüz, “Bu güzel görüntüye karşın, anıtta konuşlanan kuşların oluşturduğu pislik de anıtı kirletiyor. Biz de düzenli aralıklarla temizlik çalışmaları gerçekleştirerek, anıtı tarihine yakışan görünümüne kavuşturmak için periyodik olarak çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkentlilerin dinlenme, nefes alma ve huzur bulma noktalarından olan anıt çevresindeki Güven Park’ta da özenli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Ömer Öksüz, “Ankaralıların Cumhuriyet döneminden bu tarafa korunan mermer oturma gruplarını ve Büyükşehir Belediyesi’nin yeşillendirerek koruduğu doğal formu ile Ankaralılara nefes aldıran park çevresini tertemiz ve pırıl pırıl yapıyoruz” diye konuştu.

-ANITLARDAKİ SLOGANLAR DA SİLİNİYOR

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin vatandaşlar tarafından boya ve benzeri şekillerle anıtlara yazdıkları sloganların da zarar vermeyecek şekilde itinayla silindiğini anlatan Öksüz, “Özel bir yazı silme makinesiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla da anıtı doğal güzelliğine kavuşturuyoruz” dedi.

ANITLARA RUTİN TEMİZLİK
ANITLARA RUTİN TEMİZLİK
ANITLARA RUTİN TEMİZLİK
ANITLARA RUTİN TEMİZLİK
ANITLARA RUTİN TEMİZLİK
ANITLARA RUTİN TEMİZLİK
ANITLARA RUTİN TEMİZLİK
ANITLARA RUTİN TEMİZLİK