Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara, Baharda Bir Başka Güzel…

-Hava Sıcaklıklarının Artması, Başkentlileri Piknik Alanlarına Çekti -Büyükşehir Belediyesi’nin Rekreasyon Alanları Piknikçilerle Dolup Taştı -Ygs Sınavı’ndan Çıkan Binlerce Öğrenci Pırıl Pırıl Havada,Dev Rekreasyon Alanlarında Günün Stresini Attı

28 Mart 2011 Pazartesi 06:34
Ankara, Baharda Bir Başka Güzel…

1.JPG

Ankaralılar, yoğun geçen bir kışın ardından güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte piknik alanlarına akın etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını gerçekleştirerek hizmete sunduğu dev rekreasyon alanları Mavi Göl, Göksu, Harikalar Diyarı, Dikmen Vadisi, Altınpark, Mogan ve Gençlik Parkı binlerce başkentliye  ve YGS sınavında ter döken öğrencilere sınav sonrası ev sahipliği yaptı.
Son 22 yılın en yoğun kar yağışını alan Ankara, baharın sıcak yüzüyle bambaşka bir güzelliğe büründü. YGS sınavında ter döken binlerce öğrenci rekreasyon alanlarında stres attı. Piknik alanlarında yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi.-MOGAN GÖLÜ-
Hafta sonunda güneşli bir havayla güne başlayan Başkentliler adeta Mogan Park’a hücum etti.

2.jpg
Ankara’nın hemen her yerinden Büyükşehir Belediyesi Mogan Park’a gelen başkentliler uzun süren kış mevsiminin ardından çok özledikleri piknik keyfini doyasıya yaşadılar.
Mogan’da piknik masaları ailelerle dolup taşarken, yer bulamayan başkentler ise çimenlerin üzerine oturarak mangal ve piknik yapmanın bir başka şeklini yaşadılar.

3.jpg
Piknik masalarında yer bulan şanslı ailelerden biri olan Gürkaner Ailesi arkadaşları ile birlikte Mogan’a geldiklerini belirterek, “Moganpark sessiz ve güzel bir yer. Geniş bir alan üzerine kurulduğu için çocuklarımız  rahat ve güven içerisinde oynuyor, eğleniyor” diye konuştular.
Moganpark’ta çimlerin  üzerinde oturarak parkın keyfini çıkaran bir başka piknikçi olan Akkayagil ailesi ise,  buraya sürekli geldiklerini belirterek, “Yürüyüş alanı geniş vegüzel, yeşillik içerisinde doğa güzelliği muhteşem olan bir yer, hemen hemen her hafta sonu geliyoruz. Bugün ise baharın ilk güneşli günlerinden birisi son derece keyifliyiz” diye konuştular.
Kadın erkek, genç yaşlı, çoluk çocuk başkentlilerin piknik keyfi yaptığı Mogan Park’ta gençler ve çocuklar bisiklete binerek, çimenler üzerinde top oynayarak güneşli ve sıcak havanın tadını çıkardılar.
Dikmen Vadisi, Gençlik Parkı ve diğer rekreasyon alanlarıda binlerce Ankaralının akınına uğradı