Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara-Bangkok Dostluk ve İşbirliği Protokolü…

-TAYLAND’IN BAŞKENTİ BANGKOK İLE ANKARA ARASINDA İŞBİRLİĞİNİN SAĞLANMASINI AMAÇLAYAN PROTOKOLÜ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK İLE BANGKOK VALİSİ SUKHUMBHAND PARİBATRA İMZALADI -VALİ PARİBATRA:“DÜNYANIN EN ÖNDE GELEN BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BİRİYLE TANIŞMAKTAN GURUR DUYUYORUM” “BİZE, 18 YILDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİZ BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM PROJELERİ ÖĞRENME FIRSATI VERDİNİZ” “KENTSEL DÖNÜŞÜMLERDE GECEKONDU PROBLEMLERİNİ NASIL HALLETTİĞİNİZİ BİZE DE ÖĞRETİN”

21 Mart 2012 Çarşamba 14:05
Ankara-Bangkok Dostluk ve İşbirliği Protokolü…

protokol_400_2_21032012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Tayland’ın Başkenti Bangkok Büyükşehir Belediyesi arasında dostluk ve işbirliği protokolü imzalandı. Protokole imzaları Başkan Melih Gökçek ile Bangkok Valisi Sukhumbhand Paribatra birlikte attılar.
 Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen protokol imza töreni öncesi konuk vali ve beraberindeki kalabalık heyet, Başkan Gökçek ile bir süre sohbet etti.
Daha önce Ankara’ya iki kez, Vali olarak da ilk kez geldiğini kaydeden Paribatra, “Dünyanın en önde gelen belediye başkanlarından biriyle karşılaşmak ve tanışmaktan gurur duydum” dedi. 
Gösterilen ilgi için de teşekkür eden Vali Paribatra, “Sadece muhteşem bir ev sahipliği yapmakla kalmıyorsunuz ayrıca bize 18 yılda gerçekleştirdiğiniz birbirinden muhteşem projeleri de öğrenme fırsatı veriyorsunuz” diye konuştu. Özellikle Dikmen Vadisi ve Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi projelerini “muhteşem” olarak niteleyen Bangkok Valisi Sukhumbhand Paribatra, “Siz saygıdeğer başkanın çocuklar konusundaki yaklaşımı çok güzel. Bunu kendimize nasıl uyarlarız ve uygularız onun yolunu araştıracağız. Kentsel dönüşüm projeleri de bizim için çok büyük problem. Siz bu konuda da çok büyük çalışmalar yapmışsınız. Sizin gecekondularla ilgili problemleri çözme konusundaki yaklaşımlarınız da çok önemli. Size teknik bir heyet göndererek, bu sorunu nasıl çözdüğünüzü öğrenip, uygulamak istiyoruz” dedi. 
“Memnuniyetle” diyerek cevapladığı isteğin ardından Ankara’nın 4 milyon 900 bin nüfuslu büyük bir şehir olduğunu ve 18 yılda da birçok çalışmaya imza attıklarını anlatan Başkan Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel projeleri en az alt ve üst yapı kadar önemsiyoruz. Toplam 164 tane sosyal ve kültürel proje yürütüyoruz. Çocuklara gençlere yaşlılara, hanımlara, engellilere yönelik projeler bunlar” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projeleri uygularken izlediği yolu da konuk heyetle paylaşan Başkan Gökçek, “Türkiye’de 16 tane büyükşehir var. Biz ikinci büyükşehiriz. Ama kişi başına düşen suç oranları açısından 16 ilde en alt sıradayız. Bu sosyal ve kültürel projeler sayesinde oluyor. Onun için çocuğa, gence ve aileye çok önem vermek gerekiyor” dedi. 
 Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projelerinden bazılarının yer aldığı bir kitap hediye eden Başkan Gökçek’e teşekkür eden Vali Paribatra, “Bu bize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyoruz ve bu kitabı memnuniyetle okuyacağımı bilmenizi istiyorum” diye konuştu. -DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
 Sohbetin ardından Vali Paribatra ve heyetiyle birlikte “dostluk ve işbirliği” protokolünün imzalanması için masaya geçen Başkan Melih Gökçek, burada yaptığı konuşmada da Türkiye ve Tayland’da yaşanan ekonomik büyümeye değinerek, iki başkentin de bu büyümede lokomotif görevi gördüğünü söyledi.

protokol_207_21032012.jpg

Bangkok ve Ankara’nın başkent olma yolundaki tarihi süreci kısaca anlatan Paribatra da “Bu protokol bize çok geniş bir çerçevede şehirlerimiz arasında işbirliği yapma imkanı sağlayacaktır. Bu protokolü imzalamayı ve sizinle işbirliği yapmayı gönülden istiyoruz. Son olarak değerli Başkan’a bize gösterdiği ilgi için heyetim adına teşekkür etmek isterim. Dört gözle sizi de Bangkok’ta karşılamak ve benzer bir misafirperverlik göstermeyi arzu ederim” dedi.
 Konuşmaların ardından imzaları atan ve birbirlerine hediyelerini takdim eden Başkan Gökçek ve Konuk Vali, daha sonra Büyükşehir Belediye Binası girişindeki Ulus Tarihi Kent Merkezi maketini incelediler. Bölgede yapılan çalışmaları açıklayan Başkan Gökçek, daha sonra kendisinin çeşitli Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, devlet başkanları ve bürokratlarla fotoğraflarının yer aldığı alanı da gezerek, fotoğraflara ve Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı ödüllere ilişkin Paribatra’ya bilgi verdi.