Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Meclis toplantısında, dünya üçüncüsü olan  Türkiye Ampute Milli Takımı’na ödül verilmesi kararlaştırıldı “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın adı, Mamak’ta bir caddede yaşatılacak

14 Kasım 2012 Çarşamba 08:56
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

mec_top_5.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, geçen ay Rusya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda Üçüncü olarak ülkemizi başarıyla temsil eden Türkiye Ampute Milli Takımı’na ödül verilmesi kararlaştırıldı.

Meclis üyelerinin oylarıyla ayrıca geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın adının Mamak ilçesi Boğaziçi Mahallesi’nde bulunan 1. Cadde’ye verilmesi de karara bağlandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantılarının ilk gününde Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplandı. Toplantıda, kent gündemine ilişkin önemli konular ele alındı. Meclis üyeleri, gündem ve Başkent’le ilgili çeşitli önergeler sundular.

Meclis’de bulunan grupların ortak önergesiyle, geçen ay Rusya’nın Kaliningrad kentinde düzenlenen 2012 Dünya Ampute Futbol Şampiyonası’nda üçüncü olarak yüzümüzü güldüren Türkiye Ampute Futbol Takımı’nın ödüllendirilmesine karar verildi. Ampute  Milli Takımı’na verilecek ödül miktarının başkanlık makamınca  belirlenmesi kararlaştırıldı.

Yine belediye meclis üyelerinin ortak önergesiyle, Mamak ilçesindeki 1. Cadde’nin adı,  Neşet Ertaş Caddesi olarak değiştirildi. Ayrıca, Etimesgut ilçesi Ahi Mesut Bulvarı ile Ahi Evran kesişimindeki meydana  “Türk Beyleri Meydanı” adı verildi.  

“AVRUPA BAŞKENTİ ANKARA’YA YAKIŞIR ULUSLAR ARASI KÜLTÜR ETKİNLİĞİ”…

Meclis toplantısında, “Bir Avrupa kenti olarak aldığı ödüllerle yaşanabilir kentler içinde ilk sıralara yerleşen Ankara’da, akademisyenlerin öncülüğünde yapılacak uluslar arası bir kültür ve düşünce etkinliği” yapılması da kararlaştırıldı.

Alınan kararla, dünyanın ve Türkiye’nin değişik üniversitelerinden akademisyenler, fikir adamları, gazeteciler, edebiyatçılar, yazarlar ve sanatçıların davet edileceği, isteyen sivil toplum kuruluşları ile derneklerin de katılabileceği 3 gün sürecek panel ve söyleşilerden oluşacak etkinlik gerçekleştirilecek.

Aynı zamanda Ankara’nın tarihi, kültürel ve turistik yerlerinin tanıtılmasının da amaçlandığı bu etkinlikle ilgili çalışmaları yürütmesi için Basın Yayın Daire Başkanlığı görevlendirildi.

ETİMESGUT VE SİNCAN YOLU TAŞIT TRAFİĞİNE RAHATLAMA SAĞLANACAK

Yine meclise verilen bir önergede, Etimesgut – Sincan İlçeleri arasındaki 8 buçuk kilometrelik yolda Etimesgut merkezi etkileyen trafik sıkışıklığı yaşandığı belirtildi. Sorunu çözmek için Ahi Mesut Bulvarı’ndaki trafiğin merkeze girmeden yeni açılan Bağlıca Bulvarı’na yönlendirilmesinin trafiğe rahatlama getireceği ve bu yüzden bu iki bulvarı birbirine bağlayacak caddelerin açılarak hizmete girmesi gerektiği ifade edildi. Konuyla ilgili Fen İşleri daire Başkanlığı’nın görevlendirilmesi kararlaştırıldı.

KARDEŞ ŞEHİR SEUL’DEN DAVET…

Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bir heyetin her iki belediye arasındaki dostane ilişkileri geliştirmek ve kentsel konularda bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Kore Cumhuriyeti’nin Başkenti Seul’e davet edildiği belirtilen başkanlık yazısı üzerine, belediye meclis heyetinin 18-26 Kasım 2012 tarihleri arasında Ankara’nın kardeş şehri Seul’e gitmesi de karara bağlandı.